Євро-2019 з футзалу серед жінок: збірна України у півфіналі не змогла зупинити команду Португалії

У португальському місті Гондомар півфінальними поєдинками стартував дебютний чемпіонат Європи з футзалу серед жінок. Збірна України, яка потрапила до числа чотирьох кращих команд континенту, розпочала турнір матчем із господарками.

Одразу після стартового свистка суперниці синьо-жовтих почали тиснути та регулярно турбували нашого голкіпера. Крім того, Португалія часто загострювала ситуацію після розіграшу стандартів — на 5-й хвилині Ванесса поцілила в поперечину, отримавши пас саме з кута майданчика.

Фото Павла Кубанова

Сагайдачна в рамці творила дива, у тому числі парирувала удар Фіфо після виходу суперниці сам на сам. На 13-й хвилині українкам після пострілу Фернандес із близької відстані допомогла штанга, та португалкам усе ж вдалося забити в наступній атаці: Сагайдачна впоралася з ударом Дженні, однак на добивання першою встигла Сільва.

Невдовзі господарки могли збільшити свою перевагу, коли синьо-жовті заробили шостий командний фол, проте Ванесса не реалізувала 10-метровий. Загалом перший тайм пройшов за повної переваги Португалії за ударами, кутовими та володінням м’ячем.

Фото Павла Кубанова

Зовсім іншою була картина на початку другого тайму — Олег Шайтанов добре попрацював із підопічними в перерві. Українки почали сміливіше йти вперед і на 22-й хвилині зрівняли рахунок. Титова в контратаці прострілила на Сидоренко, і тій залишалося замкнути передачу. 1:1.

Після цього португалки деякий час грали невпевнено, однак синьо-жовті більше не зуміли засмутити Ану Катаріну. Посеред тайму господарки знову притисли нашу збірну до її воріт, а на 28-й хвилині забили вдруге. Фіфо підібрала м’яч поблизу штрафного українок і влучила у площину за допомогою рикошету.

Фото Павла Кубанова

На жаль, в останні 10 хвилин зустрічі синьо-жовтим не вдалося витримати темп, заданий суперницями. Спершу Сільва влучила у стійку наших воріт, а на 33-й хвилині Ванесса залишилася на самоті в нашому штрафному майданчику та без проблем переграла Сагайдачну. 1:3.

Українки почали ризикувати, тренер випускав п’ятого польового гравця, проте дивідендів це не принесло. Натомість Португалія спіймала нашу команду на контратаках — лише каркас урятував синьо-жовтих після ударів Ванесси та Азеведо. А на останніх хвилинах наші дівчата пропустили ще двічі — дублі оформили Сільва та Фіфо. 1:5.

Фото Павла Кубанова

Фінальна стадія Євро-2019

Півфінали

Україна — Португалія — 1:5 (0:1)

Голи: Сидоренко (22) — Сільва (14, 39), Фіфо (28, 40), Ванесса (33).

На 18-й хвилині Ванесса (П) не реалізувала дабл-пенальті.

Україна: Сагайдачна — Сидоренко, Титова, Воловенко, Форсюк — Митрофанська, Шульга, Кліпаченко, Кирильчук, Гриценко, Павленко, Дубицька, Єрьоменко, Дударчук.

Португалія: Ана Катаріна — Фернандес, Фіфо, Сільва, Піско — Нату, Танінья, Ванесса, Моргадо, Азеведо, Феррейра, Морейро, Дуарте, Дженні.

Попередження: Шульга (12), Дударчук (28) — Фіфо (12).

Росія — Іспанія — 0:5

17.02     18.00     Матч за 3-є місце    Україна — Росія 

17.02     20.30     Фінал                      Іспанія — Португалія

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини