У першому офіційному поєдинку року «Динамо» у Греції здобуло перспективну нічию з «Олімпіакосом»

У протистоянні з грецьким клубом дався взнаки чималий проміжок часу, який кияни провели без офіційних поєдинків. Лише в заключній частині зустрічі підопічні Олександра Хацкевича знайшли свою гру та в підсумку зуміли врятуватися від поразки.

Після доволі спокійного стартового відрізку, протягом якого суперники придивлялися один до одного, господарям вдалася результативна атака. Перше ж переведення м’яча до штрафного майданчика киян призвело до голу в їхні ворота. Фортуніс, вигравши боротьбу в Миколенка, скинув м’яч під удар Хассану, якому не завадив Кендзьора. 1:0. Невдовзі той-таки Фортуніс пробачив динамівців, перехопивши передачу Кендзьори на Бойка, але не зумівши влучити у ворота.  

У подальшому події відбувалися здебільшого в середині поля. Гравці «Олімпіакосу» діяли в атаці, здавалося, гостріше, у той час як чималий брак у передачах у виконанні біло-синіх довго не дозволяв їм наблизитися до воріт Жозе Са. Утім, киянам вистачило єдиної створеної нагоди, аби зрівняти рахунок. Триходівка Циганков — Кендзьора — Буяльський завершилася бездоганним ударом Віталія з центру штрафного. 1:1. Але на перерву команди пішли все-таки за рахунку на користь греків. Діаш вдало піймав м’яч на ногу після відскоку, перегравши Бойка з далекої відстані.     

У другому таймі «Динамо» поступово налагодило гру в атаці і створило низку гольових нагод. Варто виділити момент на 70-й хвилині, коли лише чудова реакція Жозе Са врятувала «Олімпіакос» після потужного удару Циганкова у ближній кут. А за кілька хвилин до завершення Вербич після скидки Циганкова встановив остаточний рахунок — 2:2.

У поєдинку взяли участь гравці, яких Андрій Шевченко викликав на останній у 2018 році збір національної команди: Бойко, Бурда, Миколенко, Буяльський (гол), Шапаренко (замінений на 82-й хвилині), Циганков (гольовий пас).

Додамо, що матч-відповідь відбудеться в Києві 21 лютого.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

«Олімпіакос» (Греція) — «Динамо» (Україна) — 2:2 (2:1)

Голи: Хассан (9), Діаш (40) — Буяльський (28), Вербич (90).

«Олімпіакос»: Жозе Са, Меріа, Сіссе, Вукович, Цимікас, Гільєрме, Камара, Діаш (Масурос, 86), Фортуніс (к) (Натхо, 69), Поденсе (Христодулопулос, 81), Хассан.

Запасні: Лодигін, Бухалакіс, Герреро, Торосідіс.

Тренер: Педру Мартінш.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко, Шепелєв, Буяльський, Шапаренко (Гармаш, 82), Циганков (к), Вербич, Соль (Русин, 82).

Запасні: Бущан, Сидорчук, Че Че, Сідклей, Смирний.

Тренер: Олександр Хацкевич.

Арбітр: Крейг Поусон (Англія).

Попереджені: Камара (32), Поденсе (58) — Вербич (74), Кендзьора (90).

14 лютого. Пірей. Стадіон «Георгіос Караїскакіс».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини