Антракт у Прем'єр-лізі: останні новини за 10 днів до старту другої частини сезону

За тиждень до першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Айнтрахту» донецький «Шахтар» завершив другий збір у Туреччині й повернувся до України, щоб перед поєдинком у Харкові адаптуватися до домашнього клімату.

Після одного дня відпочинку донеччани приступили до тренувань на базі клубу в київському Святошині. Через травми проти «Айнтрахту» не зможуть зіграти Олексій Шевченко, Дентіньо, Іван Ордець і Валерій Бондаренко. В останньому спарингу в Туреччині, проти австрійського «Ваккера» (0:0), Паулу Фонсека надав перепочинок після отриманого ушкодження Тайсону. Перед цим гірники програли сербському «Партизану» (0:2), але потім відігралися на болгарському «Ботєві» (6:1).

До 12 лютого в тренувальному режимі перед першим матчем плей-офф Ліги Європи, проти грецького «Олімпіакосу», працювали гравці київського «Динамо». Команда Олександра Хацкевича на другому зборі в Марбельї зіграла проти болгарського ЦСКА (3:0), шведського «Естерсунду» (0:0), «Нью-Інгленд Революшн» із США (1:3), шведського «Мальме» (0:0) й норвезької «Волеренги» (2:1). До ігор у єврокубках динамівці готувалися без нападника збірної України Артема Бєсєдіна й хорвата Йосіпа Піваріча.

10 лютого в Туреччині розпочався другий збір у «Олександрії». Підопічні Володимира Шарана зіграли проти боснійського «Желєзнічара» (1:2). До повернення в Україну третя команда першої частини чемпіонату проведе спаринги з узбекистанським «Новбахором» (14 лютого), білоруським «Шахтарем» Солігорськ (17 лютого), грузинським ФК «Сабуртало» (19 лютого) й київською «Оболонню» (20 лютого). Днями гравцем команди став нападник збірної України Владислав Кулач, який восени виступав на правах оренди у «Ворсклі».

7 лютого до заключного етапу підготовки приступила луганська «Зоря». Команда Юрія Вернидуба пробуде в Туреччині до 23-го числа й повернеться в Україну за день до матчу чемпіонату проти «Динамо». На другому зборі луганці вирішили збільшити кількість спарингів. Вони вже зіграли з узбекистанським «Локомотивом» Ташкент (1:0) і шведським «Кальмаром» (0:1). 14 лютого в «Зорі» заплановано спаринг проти узбекистанської «Согдіани», а 17-го її суперником виступить польська «Термаліца». 19 лютого відбудеться заключна гра команди на зборі — проти грузинського «Динамо» Тбілісі.

Під час збору до «Зорі» приєднався воротар Микита Шевченко, який раніше запрошувався до лав збірної України, а восени виступав за «Карпати».

31 січня до Туреччини на заключний збір прибула «Ворскла». Полтавці теж проводять багато контрольних поєдинків. Уже позаду ігри із сербськими «Радником» (0:0) і «Спартаком» (4:2), боснійським «Желєзнічаром» (0:2) і казахстанським «Шахтарем» із Караганди (4:1).

6 лютого до Туреччини повернулася чернігівська «Десна». Команда Олександра Рябоконя зіграла поки що два спаринги — із казахстанським «Кайсаром» (4:0) і грузинським «Динамо» з Батумі (2:0). Команду залишив півзахисник Максим Банасевич, який навесні буде грати в «Колосі» на правах оренди.

4 лютого прибув до Белеку «Маріуполь». Команда Олександра Бабича тренується у складі 28-ми футболістів і зіграла проти болгарської «Арди» (3:0), вірменського «Алашкерту» (0:2), «Пхоханг Стілерс» із Південної Кореї (2:3), казахстанського «Актобе» (3:1) і «Оболоні-Бровар» (0:3).

9 лютого розпочав контрольні матчі в Туреччині ФК «Львів». У першій грі львів'яни здолали опір румунської «Полі Тімішоари» (3:0). Цікаво, що один із м'ячів із пенальті забив голкіпер української команди Олександр Бандура. Того ж дня українці зіграли ще один матч і перемогли грузинське «Динамо» Батумі — 2:1.

3 лютого у складі 20-ти футболістів розпочав другий збір «Олімпік». Команда В'ячеслава Шевчука в рамках подготовки до чемпіонату запланувала чотири спаринги. Три з них уже позаду — проти молдовського «Шерифа» (2:1), словенської «Олімпії» (0:0) і СК «Дніпро-1» (1:0).

Уже п'ять днів перебувають у Туреччині «Карпати». Львів'яни встигли зіграти проти білоруського «Динамо» Мінськ (2:1).

Повернувся до Одеси зі зборів «Чорноморець». На Середземномор'ї одесити протягом 20-ти днів провели п'ять контрольних матчів, в яких їхніми суперниками були ДВТК (Угорщина) — 1:2, «Ахал» (Туркменістан) — 0:2, «Медзев» (Польща) — 2:1, «Мура» (Словенія) — 0:0, «Ракув» (Польща) — 0:0. Команда поповнилася новачками, запросивши до своїх лав Танчика, Морозенка, Голікова, Аржанова й Гошкодерю.

По ходу зборів формує свій склад «Арсенал-Київ». Ігорю Леонову доводиться переглядати потенційних новачків у поєдинках. До розташування «канонірів» у Туреччині прибув екс-воротар «Карпат» Роман Підківка. В останньому турецькому спарингу кияни поступилися казахстанському «Жетису» (0:2), до цього — сербському «Борацу» (0:1) і зіграли внічию зі словацьким «Подбрезовом» (1:1).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

17.04.2024 12:00

Призначення арбітрів на матчі 25-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 відбулося за допомогою жеребкування

У Будинку футболу голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лу...

16.04.2024 16:48

Призначено офіційних осіб на перенесені матчі 15-го та 16-го турів Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини