Капітан жіночої збірної України з футзалу Юлія Титова: «Нагоди зіграти у фіналі чемпіонату Європи я чекала все життя»

15 лютого в Португалії жіноча збірна України з футзалу проведе півфінальний поєдинок Євро-2019 проти господарок фінальної частини змагань. 

15—17 лютого в португальському містечку Гондомар пройдуть матчі фінальної частини першої в історії європейської першості з футзалу серед жінок. Збірна України 15 лютого у півфіналі турніру зійдеться з командою Португалії (початок поєдинку — о 23.45 за київським часом).

Напередодні відповідальної зустрічі капітан нашої збірної Юлія Титова розповіла для УЄФА про свої очікування від фіналу Євро-2019.   

«Я вже досить давно у футзалі і пам'ятаю ті часи, коли такий турнір був далекою мрією. Мене часто запитували, чи відбудеться взагалі колись чемпіонат Європи з жіночого футзалу. Однак я твердо вірила в це. І ось нарешті європейська першість стала реальністю.

Більше того, збірній України вдалося кваліфікуватися до фінальної частини змагань. Це той момент, коли емоції просто переповнюють тебе. Я чекала на цю можливість все життя — і ось вона», — сказала Титова. 

Юлія розпочала кар'єру у футболі у своєму рідному місті Городня, що на Чернігівщині, у 13-річному віці.

«Я спочатку не займалася професіональним футзалом, а пробувала свої сили у великому футболі. Але потім вирішила перекваліфікуватися. Раніше, особливо взимку, ми грали у футзал в Чернігові. Я дужа рада, що тодішнє рішення виявилося правильним. У мене була успішна клубна кар'єра, а нині я — капітан збірної України. 

У ролі лідера національної команди мене підтримує довіра інших гравців збірної. Це дуже емоційна справа, і саме емоції надають сили, упевненість у собі і водночас накладають відповідальність за команду і всіх її виконавців. Наразі наша команда має хорошу підтримку з боку національної федерації футболу. У нас є всі умови для підготовки до фіналу Євро-2019, тому дівчата сповнені бажання зробити все для успішного виступу на турнірі», — підкреслила капітан збірної України.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з футзалу серед жінок проводиться вперше в історії. У фінальній частині в Португалії візьмуть участь чотири команди. 15 лютого у півфіналах зіграють Іспанія — Росія та Португалія — Україна. Фінал та матч за третє місце відбудуться 17 лютого.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини