До іспитів в 1/16 фіналу Ліги Європи. Україна проти Німеччини та Греції в єврокубках

На рівні єврокубків протистояння Україна — Німеччина лише в 40% випадків завершувалося на користь наших клубів, а от проти Греції статистика краща: 60% двобоїв — за українськими командами.

Перший матч «Шахтаря» з франкфуртським «Айнтрахтом» в 1/16 фіналу Ліги Європи відбудеться 14 лютого в Харкові. Того ж дня в Афінах кияни зустрінуться з грецьким «Олімпіакосом». Нагадаємо, як складалися наші стосунки з представниками Німеччини та Греції в єврокубках.

За всю історію українські команди зіграли з німецькими 64 рази. Українці виграли в німців 40% дуелей. Але саме в «Шахтаря» цей показник вищий — 50%. 

Відзначимо також, що «Шахтар» виграв останні два протистояння з клубами бундесліги: у «Шальке» по сумі двох матчів — 0:0 та 3:0, а в «Хоффенхайма» — 2:2 та 3:2. Причому обидва рази гірники здолали німців у гостях.

Загальна статистика: Україна — Німеччина — 18 перемог, 15 нічиїх та 31 поразка. У 14-ти двобоях далі проходили українці, у 21-му — німці.

«Шахтар» — Німеччина — п'ять перемог, шість нічиїх та шість поразок. У п'яти єврокубкових протистояннях успіх святкували донеччани, у п'яти — їхні німецькі суперники.

100% від «Динамо»

Для київського «Динамо» майбутня дуель з «Олімпіакосом» в 1/16 фіналу Ліги Європи стане п'ятою в єврокубках із клубами із Греції.

В історії українські команди зустрічалися з грецькими 28 разів. Українці святували успіх у цих двобоях у 60% випадків. Але в динамівців із грецькими клубами статистика просто ідеальна — 100% виходів у наступне коло єврокубкових турнірів.

Останнє протистояння київського «Динамо» з клубом грецької Суперліги відбулося в минулому сезоні. Двічі зігравши внічию з афінським АЕКом (1:1 та 0:0), підопічні Олександра Хацкевича вийшли до наступного кола Ліги Європи за рахунок виїзного м'яча. 

Загальна статистика: Україна — Греція — 10 перемог, 12 нічиїх та шість поразок. У дев'яти двобоях далі проходили наші команди, у шести — грецькі. 

«Динамо» — Греція — чотири перемоги, три нічиї та одна поразка. В усіх чотирьох двоматчевих протистояннях успіх святкували кияни.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.11.2019 10:30

Соціальний проект ФК «Шахтар» визнано кращим в Європі

У Барселоні відбулася 13-а конференція European Football for Developme...

13.02.2019 12:02

Перед двобоєм з «Айнтрахтом»: єврокубковий доробок «Шахтаря» в лютому

У 18-ти поєдинках у всіх єврокубкових турнірах у лютому «Ша...

27.01.2019 13:19

Антракт у Прем'єр-лізі: гравці національної команди України — на зборах «Шахтаря» й «Динамо»

Українські збірники у складі провідних клубів Прем’єр-ліги готую...

19.09.2018 23:53

Ліга чемпіонів УЄФА: «Шахтар» розпочинає виступ у турнірі з важкої нічиєї

Дебютний поєдинок «Шахтаря» в черговому розіграші Ліги чем...

Підписатися на новини