Перед двобоєм з «Олімпіакосом»: єврокубковий доробок київського «Динамо» в лютому

У 16-ти поєдинках у всіх єврокубкових турнірах у лютому «Динамо» тричі перемогло, сім разів зіграло внічию й шість — програло.

14-го та 21 лютого в Афінах та Києві підопічні Олександра Хацкевича в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи зіграють два поєдинки з грецьким «Олімпіакосом». Загальну статистику лютневих двобоїв динамівців в Європі можна вважати майже врівноваженою. 

Перший лютневий матч киян у футбольній Європі відразу став вирішальним. 24 лютого 1987 року «Динамо» в Монако вийшло на поєдинок Суперкубку УЄФА проти румунської «Стяуа» й поступилося з рахунком 0:1. 

Загалом в одному лютневому матчі Ліги чемпіонів, одному поєдинку Суперкубку УЄФА, чотирьох матчах Кубку УЄФА та 10-ти — Ліги Європи біло-сині здобули три перемоги, сім ігор звели внічию і в шести поступилися.

У лютому жереб зводив киян із представниками Іспанії, Франції, Туреччини, Румунії, Англії та Греції. Найчастіше на шляху динамівців опинялася іспанська «Валенсія» — двічі, по одному разу — «Стяуа», «Бордо», «Бешикташ», «Вільярреал», «Генгам», «Манчестер Сіті» та АЕК.

У двоматчевих протистояннях у лютому «Динамо» чотири рази виходило до наступної стадії змагань і чотири рази поступалося. Різниця м’ячів — 18—18.

Найкращим лютневим бомбардиром у складі біло-синіх є Олег Гусєв, на рахунку якого — три м’ячі. Двічі він забивав «Бешикташу» у 2011 році й один раз — «Генгаму» у 2015-му. Двічі розписувалися у воротах суперників Андрій Шевченко, Артем Кравець, Огнєн Вукоєвич та Віталій Буяльський. Один гол в активі Артема Мілевського, Андрія Ярмоленка, Аїли Юссуфа, Лукмана Аруни, Лукаша Теодорчика, Мігела Велозу та Віктора Циганкова.

Найбільше від динамівців у лютому дісталося турецькому «Бешикташу» у 2011 році. Кияни забили супротивнику аж вісім м’ячів — 4:1 та 4:0.

Загалом же в лютневих двобоях в Європі футболісти «Динамо» засмучували воротарів іспанської «Валенсії», турецького «Бешикташу», французьких «Бордо» й «Генгама», англійського «Манчестер Сіті» та грецького АЕКу. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.05.2022 12:20

Сьогодні київському «Динамо» виповнилося 95 років

Сьогодні київське «Динамо» святкує ювілей — легендар...

27.01.2019 13:19

Антракт у Прем'єр-лізі: гравці національної команди України — на зборах «Шахтаря» й «Динамо»

Українські збірники у складі провідних клубів Прем’єр-ліги готую...

05.10.2018 01:53

Ліга Європи: «Динамо» в Чехії обмежилося нічиєю

Після прикрої втрати очок на останніх хвилинах зустрічі з «Астан...

16.09.2018 23:27

Прем’єр-ліга: відставання «Динамо» від «Шахтаря» складає тепер сім очок

У неділю трьома поєдинками завершився 8-й тур чемпіонату України. У це...

Підписатися на новини