Перед двобоєм з «Айнтрахтом»: єврокубковий доробок «Шахтаря» в лютому

У 18-ти поєдинках у всіх єврокубкових турнірах у лютому «Шахтар» здобув сім перемог, вісім разів зіграв внічию і тричі поступився.

14 лютого в Харкові та 21-го у Франкфурті футболісти донецького «Шахтаря» в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи зустрінуться з німецьким «Айнтрахтом». Статистика лютневих поєдинків донеччан в Європі свідчить на їхню користь.

Уперше в останній місяць зими «Шахтар» вийшов на поле в євротурнірах 16 лютого 2005 року в матчі 1/16 фіналу Кубку УЄФА проти німецького «Шальке». Гра в Донецьку на РСК «Олімпійський» завершилася внічию — 1:1, а єдиний м’яч у складі помаранчево-чорних провів Брандао.

Узагалі ж у чотирьох лютневих поєдинках Ліги чемпіонів, восьми — Кубку УЄФА та шести — Ліги Європи футболісти «Шахтаря» здобули сім перемог, вісім разів зіграли внічию та тричі поступилися.

Суперниками української команди ставали клуби з п’яти країн — Німеччини, Чехії, Італії, Англії та Франції. Найчастіше на шляху «Шахтаря» опинялися гельзенкірхенський «Шальке» та італійська «Рома» — по два рази. В обох випадках двобоїв з німецькою командою (у Кубку УЄФА у 2005-му та Лізі Європи у 2016-му) донеччани кваліфікувалися до наступної стадії змагань. А от з італійцями одного разу пройшли далі (у Лізі чемпіонів у 2011-му), а одного разу поступилися (у Лізі чемпіонів у 2018-му).  

Загалом же в лютневих єврокубкових дуелях «Шахтар» шість разів вигравав і п'ять разів давав дорогу суперникам.

В активі гірників — 23 забиті м’ячі, у пасиві — 18 пропущених. Найкращим бомбардиром лютого в єврокубкових турнірах у складі «Шахтаря» є Луїс Адріано, на рахунку якого — чотири голи. Двічі форвард донеччан засмучував чеську «Вікторію» й по разу — англійський «Фулхем» та італійську «Рому». Три м’ячі в єврокубках у лютому за гірників провів Жадсон. Двічі відзначилися Брандао, Фернандіньо, Срна, Дуглас Коста та Феррейра. По одному м’ячу в доробку Агахови, Маріки, Селезньова, Коваленка, Марлоса та Фреда.

Найбільше від результативних ударів гравців «Шахтаря» в лютому постраждала італійська «Рома». Її воротарі капітулювали перед донеччанами п'ять разів — 3:2, 2:1.  

Крім того, футболісти помаранчево-чорних забивали чеській «Вікторії», німецьким «Боруссії» Д та «Шальке», англійським «Фулхему» й «Тоттенхему» та французським «Нансі» й «Ліллю».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.11.2019 10:30

Соціальний проект ФК «Шахтар» визнано кращим в Європі

У Барселоні відбулася 13-а конференція European Football for Developme...

13.02.2019 16:28

До іспитів в 1/16 фіналу Ліги Європи. Україна проти Німеччини та Греції в єврокубках

На рівні єврокубків протистояння Україна — Німеччина лише в 40%...

27.01.2019 13:19

Антракт у Прем'єр-лізі: гравці національної команди України — на зборах «Шахтаря» й «Динамо»

Українські збірники у складі провідних клубів Прем’єр-ліги готую...

19.09.2018 23:53

Ліга чемпіонів УЄФА: «Шахтар» розпочинає виступ у турнірі з важкої нічиєї

Дебютний поєдинок «Шахтаря» в черговому розіграші Ліги чем...

Підписатися на новини