Друга ліга: призначення у «Буковині», серйозність намірів «Кременя»

На засіданні Ради ліг, яке відбулося минулого тижня, йшлося і про зміни в календарі змагань команд другого дивізіону. Отже, 18-й тур перенесено з 31 березня на 6 квітня, 19-й тур — із 6-го на 13 квітня, 20-й тур — із 13-го на 18 квітня і 21-й тур — із 21 квітня на 15 травня.

Переважна більшість учасників першості вже завершили перший етап підготовки до нових випробувань. Зокрема, лідер групи «А», «Минай», навіть виїжджав на спаринг до сусідньої Словаччини, де зіграв із першоліговим «Партизаном» із Бардіїва. Господарі перебували у кращих кондиціях, адже друга частина сезону в Словаччині стартує вже в середині березня, і впевнено перемогли — 3:0. Утім, керманич закарпатців Ігор Харковщенко не критикував своїх підопічних, зазначивши, що це був лише перший їхній контрольний матч цього року.

Другий тренувальний збір «Минай» проведе в Івано-Франківську, де в середині лютого візьме участь у турнірі на призи місцевого мера. Лави команди поповнив вихованець закарпатського футболу Юрій Путраш, якого сміливо можна назвати футбольним пілігримом, адже йому довелося раніше виступати за цілу низку клубів не тільки з України, а й із Казахстану.

Тим часом минулого тижня в Чернівцях відбулися загальні збори членів громадської організації «Футбольно-спортивний клуб «Буковина». Новим президентом ФСК було обрано Вадима Зайця, відомого в минулому футболіста, який, до речі, упродовж чотирьох років був і головним тренером «Буковини». А генеральним директором клубу став ще один знаний у минулому нападник, Валерій Королянчук, який захищав свого часу кольори не лише «Буковини» й «Чорноморця», а й шести (!) ізраїльських команд.

Свого часу Вадим Заяць був одним із провідних гравців «Буковини», потім з успіхом працював головним тренером, а минулого тижня його обрали президентом футбольного клубу. Фото www.fcbukovyna.com

Поки що перед чернівецькими футболістами поставлено завдання зберегти прописку в другій лізі, і вони, до речі, упевнено проводять спаринги, взявши гору над «Прикарпаттям» — 5:3 й «Калушем» — 3:2.

Серйозність своїх намірів підвищитися в класі демонструє лідер групи «Б» — «Кремінь». Підопічні Ігоря Столовицького після поразки від «Дніпра-1» — 0:1 двічі перемогли першолігову «Зірку» з Кропивницького — 3:1 та 1:0. За словами керманича, з основним складом він уже визначився. Під час другого етапу підготовки команда з Кременчука планує зіграти п’ять спарингів, найближчий — 13 лютого, з «молодіжкою» «Олександрії».

Єдиним друголіговим колективом, який ще не відновив тренувань, є «Таврія-Сімферополь», що дислокується в Бериславі. Останнім часом її залишили всі провідні виконавці, але голова районної ради Володимир Коновалов, який опікується командою, запевнив, що про зняття зі змагань не може бути й мови.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини