Перша ліга: до календаря першості внесено корективи, а найбільш проблемною командою залишаються «Суми»

У конференц-залі Будинку футболу відбулося календарне засідання Ради ліг. Кількагодинна робота членів ПФЛ виявилася продуктивною, було ухвалено низку важливих рішень.

Передусім, було розглянуто ситуацію з календарем змагань у весняній частині. Присутнім запропонували зміни стосовно чотирьох турів у першому дивізіоні. Отже, після обговорення було вирішено, що 19-й тур зміщується з 24-го на 22—23 березня, 20-й тур — із 31-го на 27 березня, 23-й тур — із 17-го на 18 квітня, 24-й тур — із 21 квітня на 15 травня.

Також у найближчі три сезони команди першої та другої ліги офіційні матчі проводитимуть м’ячами відомої торгової марки Select. Рішенням Ради ліг був затверджений і офіційний музичний супровід змагань команд майстрів. Його автор — знаний композитор Олександр Ягольник.

Звичайно, уболівальників цікавило, чи всі клуби розпочнуть другу частину сезону. За словами президента ПФЛ Сергія Макарова, найбільш проблемним залишається ФК «Суми». Найближчим часом на засіданні КДК ФФУ буде проаналізовано стан справ у команді обласного центру. Усі інші футбольні колективи функціонують нормально.

Рада ліг також відзначила найкращих за підсумками осінньої частини змагань. Зокрема, «Дніпро-1» одержав одразу дві командні нагороди «Кубкова весна» 2019 року — як чвертьфіналіст розіграшу Кубка України і як команда, що найчастіше вражала ворота суперників. До речі, наразі підопічні Дмитра Михайленка перебувають на тренувальному зборі в Туреччині, де вже провели контрольний матч з однією з найсильніших команд Австрії, «Рідом», і поступилися — 1:2. Наставник залишився задоволеним спарингом, віддавши належне супернику за непоступливість. Прикро тільки, що через травми надовго вибули Орест Кузик, Олександр Назаренко й Вадим Яворський.

Що ж до іншого чвертьфіналіста кубкового турніру, «Інгульця», то підопічні Сергія Лавриненка дислокуються у Володимирівці, де проводять спаринги на клубній базі. Спочатку вони взяли гору над «Гірником» (Кривий Ріг) — 2:1, а 10 лютого підписали мирову із сусідом з обласного центру, «Зіркою», — 0:0. Відзначимо, що продовжив контракт один зі старожилів «Інгульця», Євген Запорожець, який приєднався до команди з Петрового ще п’ять років тому.

Новий головний тренер команди «Гірник-Спорт» Володимир Мазяр у своїй селекційній роботі, схоже, робить ставку на досвідчених виконавців. Першими новачками колективу з Горішніх Плавнів стали Антон Котляр, відомий за виступами за «Сталь», «Верес» і «Геліос», та Володимир Шопін, що запам’ятався своєю грою за «Черкаський Дніпро». Підопічні Мазяра вже провели два спаринги, спочатку зігравши внічию з переможцем обласної першості Полтавщини, «Олімпією», — 0:0, а потім програвши молодіжному складу «Олександрії» — 1:2.

Поступово заповнює кадрові вакансії й новий керманич «Руху» — Леонід Кучук. Із трьома новобранцями галичан, Максимом Каленчуком, Юрієм Климчуком та бразильським легіонером Леандро да Сілвою, його шляхи перетиналися у «Сталі» з Кам’янського. Не треба представляти й воротаря Романа Мисака та нападника Сергія Петрова, в яких є досвід виступів за «Карпати» й «Волинь» відповідно. Ще один новачок, Руслан Марушка, — вихованець ФК «Львів», але минулої осені виступав за литовський «Атлантас». А 10 лютого довготривалі контракти з «Рухом» підписали ще два бразильці — захисник Сідней Сілва Сантос і півзахисник Габріель дос Сантос Франсіско. Леонід Кучук не приховує, що розраховує ще на півдюжини новачків. Кілька гравців нині перебувають на перегляді й узяли участь у спарингу у Винниках з тернопільською «Нивою», який завершився звитягою господарів — 2:0.

Черговими новачками «Руху» стали юні бразильці Габріель і Сідней. Фото fcrukh.com

Не мають проблем із проведенням контрольних матчів і «Балкани». Підопічні Андрія Пархоменка з однаковим рахунком 2:0 взяли гору над молодіжним складом «Чорноморця» й молдавським «Петрокубом», а ось ще одній команді із сусідньої країни, «Сперанці», поступилися — 0:1. І хоча попереду ще два етапи підготовки, керманич «Балкан» уже практично визначився з тими виконавцями, які представлятимуть Зорю у весняній частині першолігової першості.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

22.03.2024 12:00

Перша ліга. Сьогодні поновлюються змагання у двох групах

22 березня стартує весняна частина першої ліги. Сьогодні відбудуться д...

Підписатися на новини