Збори українських арбітрів у Туреччині: взаємодія із системою VAR та бійка в контрольному матчі

Навчально-тренувальний збір українських рефері Прем'єр-ліги наближається до свого завершення.

П’ятий день турецьких зборів для українських арбітрів, як і попередні, почався з заняття на полі, під час якого учасники виконували швидкісну роботу й вправи на координацію. Тренування пройшло на одному диханні, азарт під час деяких відрізків роботи просто зашкалював. Про пристойний функціональний стан арбітрів свідчить і той факт, що учасники зборів під час процесу встигали й жартувати...

Фото прес-служби ФФУ

Перше теоретичне заняття знову значною мірою було присвячене розбору деталей, пов’язаних із системою VAR. Але спочатку у вступному слові голова комітету арбітрів Лучано Лучі відзначив обрання президента Федерації футболу України Андрія Павелка до Виконкому УЄФА як позитивний момент для розвитку українського футболу.

На занятті ж акцент був зроблений на взаємодії головного арбітра із системою VAR, на тому, що й як повинен робити рефері, якщо потрібно буде вдатися до даної процедури. Найбільше інформації щодо цього судді отримали від інструктора УЄФА Джованні Стеванато.

Фото прес-служби ФФУ

У другій частині теорії головні арбітри та асистенти знову розійшлися по різних залах. У помічників була досить цікава тема — «Сміливість асистента не піднімати прапорець під час спірного офсайду у ситуації, коли працює система VAR».

Головні арбітри розбирали моменти, пов’язані з контролем над конфліктними ситуаціями й протестами учасників матчу. Потім знову була практика, а чотири бригади арбітрів відпрацювали на товариських поєдинках. В одному з них брала участь чернігівська «Десна». А матч між румунською та угорською командами арбітру Дмитру Кутакову довелося завершити на 25-й хвилині з огляду на агресивну поведінку обох сторін...

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.05.2019 20:06

Зміни до Правил гри сезону-2019/2020

Комітет арбітрів Федерації футболу України просить звернути увагу, що...

11.02.2019 21:06

Збори українських арбітрів у Туреччині: тест «сінгл-дабл-сінгл» і від`їзд додому

Зимові навчально-тренувальні збори вітчизняних арбітрів Прем'єр-ліги в...

09.02.2019 20:27

Збори українських арбітрів у Туреччині: шостий день роботи був, мабуть, найважливішим...

9 лютого на навчально-тренувальному зборі в Туреччині вітчизняні арбіт...

07.02.2019 21:24

Збори українських арбітрів у Туреччині: теорія та сім контрольних поєдинків

На навчально-тренувальному зборі вітчизняних рефері в Туреччині сьогод...

Підписатися на новини