У Національному університеті оборони України відбулася X Міжнародна спартакіада «Офіцерські старти»

7-8 лютого в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулися змагання в рамках X Міжнародної спартакіади «Офіцерські старти». Цього року вона включала в себе шість видів змагань: з футзалу, плавання, кульової стрільби з ПМ, настільного тенісу, шахів та з нововведеного виду — бадмінтону.

У спартакіаді взяли участь команди від Генерального штабу Збройних сил України, Військово-морських сил, Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій, Національної академії Служби безпеки України та господарів турніру — Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Окрім українських військовослужбовців, до турніру долучилися й представники різних країн світу, а саме: збірні команди збройних сил Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Сполучених Штатів Америки, Республіки Польща. Уперше свою команду цього року представили на спартакіаді Збройні сили Канади.

Фото прес-служби Національного університету оборони України ім. І. Черняховського

У запеклому, але дружньому протистоянні золоті медалі змагань виборола команда Національного університету оборони України. Друге місце — у збірної Повітряних сил, а бронзові нагороди отримала команда СБУ.

— Це чудове спортивне свято, яке вийшло за межі університету, стало традиційним та міжнародним. Це, поза сумнівом, добрий і дружній приклад підтримки нашого навчального закладу, наших збройних сил і нашої держави в надто складний період протистояння воєнній агресії на території Донецької та Луганської областей. Я твердо вірю, що проведення Міжнародної спартакіади принесе кожному з вас моральне та емоційне задоволення, — зазначив під час урочистої церемонії відкриття спартакіади начальник НУОУ ім. Івана Черняховського генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко.

Привітати військових спортсменів завітали поважні гості, зокрема, заслужений майстер спорту з футболу, гравець національної збірної України, чотириразовий чемпіон України з футболу, володар Кубка УЄФА Володимир Єзерський; віце-президент Асоціації футзалу України Віктор Таран; президент Федерації бадмінтону міста Києва Елізбар Сарія; ректор Національної академії СБУ полковник Сергій Кудінов і радник президента Федерації футболу України Валентин Латипов. Представник ФФУ передав військовим вітання від Андрія Павелка та гравців національної збірної й побажав перемог у спорті й на полі бою.

Фото прес-служби Національного університету оборони України ім. І. Черняховського

Від військових аташе іноземних держав, акредитованих в Україні, свою підтримку учасникам X Міжнародної спартакіади висловив аташе з питань оборони при Посольстві Литовської Республіки в Україні полковник Альгірдас Норкус. Окрім цього, підполковник Грегорі Нетте (помічник військового аташе посольства Канади в Україні) та майор Маріуш Садовський (помічник військового аташе Республіки Польща в Україні) особисто взяли участь у спортивних змаганнях як капітани команд своїх країн.

— За вказівкою Міністра оборони України на базі Національного університету оборони України планується будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу. Завдяки цьому в майбутньому ми зможемо розширювати рамки спартакіади, додавати нові види спорту та запрошувати ще й інші країни. Нас підтримують, і це дуже важливо, — наголосив начальник управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України Юрій Фіногенов.

Фото прес-служби Національного університету оборони України ім. І. Черняховського

Учасники спартакіади висловили свою підтримку українським морякам, яких 25 листопада 2018 року незаконно захопили в полон військові Російської Федерації, та підполковнику Андрію Яцуну, старшому викладачу кафедри фізичного виховання Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, який неодноразово брав участь у змаганнях «Офіцерські старти», та у якого наразі діагностовано рак легенів.

За матеріалами прес-служби Національного університету оборони України ім. І. Черняховського

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.12.2020 15:08

D-дипломи Української асоціації футболу вперше отримали військовослужбовці Збройних сил України

У Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського...

08.11.2019 13:00

У Національній академії Держприкордонслужби урочисто відкрили нове футбольне поле

7 листопада в Національній академії Державної прикордонної служби Укра...

Підписатися на новини