Василь Кардаш: «У Туреччині плануємо переглянути близько 20-ти матчів»

Тренери молодіжної збірної України в Туреччині уважно стежать за кандидатами до команди U-21.

Під час зими підготовку до поновлення сезону в Туреччині проводять кількадесят команд. Серед них — і українські клуби. Це гарна можливість для скаутів і тренерів збірних стежити за футболістами, оскільки офіційні матчі не за горами. Зараз у Туреччині перебувають тренери молодіжної збірної України. Олександр Мелащенко й Василь Кардаш їздять по всьому узбережжю заради перегляду кандидатів до команди, яка восени стартує у відбірному турнірі Євро-2021 (U-21).

— У Туреччині працює більшість команд української Прем'єр-ліги, — сказав Василь Кардаш у коментарі офіційному сайту ФФУ, — тому ми намагаємося ретельно стежити за ними й відбирати кандидатів до молодіжної збірної. Команда зараз формується.

— Скільки футболістів перебувають у полі вашого зору?

— Список великий, адже ми аналізуємо не тільки представників елітного дивізіону, а й хлопців, чиї команди претендують на вихід до Прем'єр-ліги. Точну кількість виконавців я зараз не назву, оскільки ця цифра часто змінюється.

Ми спілкуємося з наставниками команд, які надають інформацію щодо гравців, що нас цікавлять. Поки що її аналізуємо, а вже після зборів зустрінемося всім тренерським штабом і підіб'ємо підсумки роботи.

До того ж зараз ми вирішили не турбувати хлопців 1999 року народження, які у травні під керівництвом Олександра Петракова виступатимуть на чемпіонаті світу U-20.

— Скільки матчів у Туреччині за участю українських команд ви плануєте відвідати?

— Важко сказати. Намагатимемося зробити це по максимуму. Думаю, не менше 20-ти поєдинків. Багато що залежить від погоди, яка поки що залишає бажати кращого. У зв'язку з цим деякі команди змінюють свій графік спарингів.

— Коли відбудеться найближчий збір «молодіжки»?

— У другій половині березня. Команда візьме участь у міжнародному турнірі в Туреччині. На цих змаганнях збірна проведе три поєдинки. Також тривають переговори щодо організації ще одного товариського матчу в цей проміжок часу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини