Збори арбітрів в Анталії. Підготовка до весняної частини сезону набирає обертів

Другий день навчально-тренувальних зборів українських арбітрів у Туреччині почався з ранкового тренування, велика частина якого була присвячена біговій роботі та інтервальним вправам.

Фото прес-служби ФФУ

Далі на арбітрів чекало теоретичне заняття, яке відкрив голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі. У своєму виступі він подякував Федерації футболу України за організацію збору та за надану можливість запросити інструктора ФІФА Джованні Стеванато. «Не кожна федерація може залучити такого авторитетного спеціаліста», — підкреслив Лучі.

Голова комітету арбітрів окреслив плани на збір і попросив присутніх бути зібраними та серйозно підходити до занять як на полі, так і під час теорії, адже це стане гарним підгрунтям у підготовці до старту у весняній частині сезону.

Фото прес-служби ФФУ

Також Лучано Лучі анонсував, що в кінці березня — на початку квітня до Будинку футболу буде завезено обладнання для системи VAR, яке буде розміщено на першому поверсі будівлі. Там арбітри, які не будуть задіяні в офіційних матчах, по суботах та неділях проходитимуть практику.

Теоретичне заняття продовжилося розглядом сучасних вимог ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо епізодів, пов’язаних із тлумаченням гри рукою для головних арбітрів і моментів із положенням «поза грою» — для асистентів.

А після обіду почалася практика. Відразу п'ять бригад арбітрів (20 осіб) були залучені до обслуговування п'яти контрольних поєдинків, що проходили в Белеку, Сіде й Міраклі.

Фото прес-служби ФФУ

Тим часом арбітрів із початком навчально-тренувального збору в Белеку привітав президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

— Вітаю голову Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі та всіх суддів з початком тренувального збору, — сказав президент ФФУ. — Упевнений, що ця робота принесе вам багато нових знань та підвищить вашу кваліфікацію, що дозволить вам закріпитися на європейському рівні арбітражу. 

Щиро сподіваюсь, що в майбутньому ми будемо радіти перемогам українського футболу, в чому буде й ваша чимала заслуга. Керівництво вітчизняного футболу підтримує вас. Представники УЄФА й ФІФА стежать за вами й переживають за ваше професійне зростання. Тому бажаю вам рухатися тільки вперед! Також хочу відзначити, що ми з Лучано Лучі тримаємо прямий зв'язок щодо лікування вашого колеги Сергія Беккера. Ми віримо, що Сергій одужає, продовжить працювати й допомагатиме в розвитку українського футболу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.05.2019 20:06

Зміни до Правил гри сезону-2019/2020

Комітет арбітрів Федерації футболу України просить звернути увагу, що...

11.02.2019 21:06

Збори українських арбітрів у Туреччині: тест «сінгл-дабл-сінгл» і від`їзд додому

Зимові навчально-тренувальні збори вітчизняних арбітрів Прем'єр-ліги в...

09.02.2019 20:27

Збори українських арбітрів у Туреччині: шостий день роботи був, мабуть, найважливішим...

9 лютого на навчально-тренувальному зборі в Туреччині вітчизняні арбіт...

08.02.2019 21:47

Збори українських арбітрів у Туреччині: взаємодія із системою VAR та бійка в контрольному матчі

Навчально-тренувальний збір українських рефері Прем'єр-ліги наближаєть...

Підписатися на новини