Перша ліга: амбітні плани «Руху» та новини з таборів чвертьфіналістів Кубку України

Чотири місяці велися перемовини між президентом ФК «Рух» Григорієм Козловським і відомим фахівцем Леонідом Кучуком. І от 1 лютого, у день народження клубного боса, таки було підписано довготривалий контракт.

— Для мене це був найкращий подарунок, — сказав Григорій Козловський. — Я дуже радий, що Кучук очолюватиме «Рух», бо вважаю його найкращим тренером, що працюватиме на теренах України.

У свою чергу Леонід Кучук відзначив, що для нього це — черговий виклик. Плани в «Руху» амбітні: цього сезону — зберегти прописку в першому дивізіоні, а в наступному — підвищитися у класі. Новий керманич винниківців не приховує, що задоволений поверненням до України, де раніше очолював київський «Арсенал» та «Сталь» із Кам’янського. Тим більше що у Львові в нього мешкають родичі.

Допомагатимуть Кучуку Іван Федик, Віталій Мілютін та Євген Іванов, які були його асистентами в попередньому клубі — «Ростові». Уже можна передбачити, що в «Русі» не обійдеться без серйозних кадрових пертурбацій, адже на даний момент команду залишили 12 футболістів. Поповнив її лави поки що тільки Максим Каленчук, який свого часу грав під орудою Леоніда Кучука за «Сталь».

До речі, у другій частині сезону футболісти «Руху» прийматимуть своїх суперників не у Винниках, де розпочнуться ремонтні роботи на стадіоні ім. Богдана Маркевича, а на львівських аренах — університету фізичної культури й «Україна».

Тим часом й інші першолігові колективи поступово втягуються у тренувальний процес після доволі тривалої відпустки. Чвертьфіналіст Кубку України, «Дніпро-1», таки схилив шальки терезів на свій бік у спарингу з «Кременем» — 1:0. Вирішальний гол на 73-й хвилині записав до свого активу Ігор Литвиненко. 3 лютого підопічні Дмитра Михайленка вирушать на збір до Туреччини.

Ще один першоліговий представник у кубковому розіграші, «Інгулець», порадував результативністю в контрольних матчах. Спочатку підопічні Сергія Лавриненка розгромили криворізький «Гірник» — 6:2, а потім узяли гору над «Кременем» — 3:1. Лави команди з Петрового поповнили воротар Роман Герич із «Калуша» (він має замінити досвідченого Геннадія Ганєва, який вирішив працевлаштуватися за кордоном) та універсал Артем Щедрий, який свого часу грав за «Зірку» з Кропивницького.

Перший етап підготовки футболісти «Інгульця» завершили спарингом із «Кременем», в якому відсвяткували перемогу — 3:1. Фото ingulec.com

Урожайними на голи виявилися й контрольні матчі за участі футболістів «Прикарпаття», які перебувають на тренувальному зборі в Яремчі. Спершу підопічні Володимира Ковалюка поступилися чернівецькій «Буковині» — 3:5, а потім реабілітувалися у протистоянні з «Калушем» — 4:2. Відзначимо повернення до «Прикарпаття» бомбардира Романа Кузьмина, який минулої осені виступав за одну з німецьких аматорських команд.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини