Антракт у Прем'єр-лізі: гравці національної команди України — на зборах «Шахтаря» й «Динамо»

Українські збірники у складі провідних клубів Прем’єр-ліги готуються до поновлення сезону на зарубіжних зборах.

«Шахтар» перший офіційний поєдинок у 2019 році проведе 14 лютого в Харкові проти німецького «Айнтрахта» в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи. Зимову підготовку, яку розбито на два етапи, гірники вирішили провести в Туреччині.

Перший збір «Шахтаря» завершився вчора. На ньому команда Паулу Фонсеки зіграла два товариські матчі: спочатку поступилася хорватському «Хайдуку» — 1:4, а потім перемогла азербайджанський «Карабах» — 3:1. В обох цих зустрічах узяли участь гравці, які викликалися Андрієм Шевченком на останній у 2018 році збір національної команди України: Пятов, Бутко, Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Коваленко, Болбат. Один забитий м’яч у двох проведених поєдинках — на рахунку Марлоса, який пропустив збір синьо-жовтих у листопаді через травму.

Після короткотривалого відпочинку донеччани проведуть у Туреччині другий збір (29 січня — 12 лютого), у рамках якого зіграють уже п’ять спарингів. Серед суперників — данський «Хобро» (31 січня), польський «Лех» (31 січня), сербський «Партизан» (3 лютого), болгарський «Ботев» (4 лютого) та австрійський «Ваккер» (7 лютого).

Фото fcdynamo.kiev.ua

Київське «Динамо», яке в першому матчі 1/16-ї Ліги Європи 14 лютого на виїзді зустрінеться з грецьким «Олімпіакосом», узимку традиційно віддало перевагу іспанській Марбельї, де біло-сині також розділили підготовку на два етапи. Так само, як і гірники, кияни вчора провели останній контрольний поєдинок першого збору, який став для них уже третім за ліком. Загалом результати такі: перемога над німецьким «Бохумом» (3:0), нічия з румунською «Стяуа» (1:1) та поразка від чеської «Спарти» (2:3).

По три матчі відіграли підопічні Андрія Шевченка з останнього, листопадового «призову» — Циганков (два забиті м’ячі) та Шапаренко, у двох спарингах узяли участь Бойко, Бурда, Миколенко та Буяльський.

Наступний збір «Динамо» проходитиме в Марбельї з 30 січня по 13 лютого. На ньому кияни планують зіграти п’ять товариських матчів. Суперники наступні: болгарський ЦСКА (2 лютого), шведський «Естерсунд» (5 лютого), «Нью-Інгленд Революшн» зі США (6 лютого), шведський «Мальме» (8 лютого) та норвезька «Волеренга» (9 лютого).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.05.2022 12:20

Сьогодні київському «Динамо» виповнилося 95 років

Сьогодні київське «Динамо» святкує ювілей — легендар...

12.02.2019 15:33

Перед двобоєм з «Олімпіакосом»: єврокубковий доробок київського «Динамо» в лютому

У 16-ти поєдинках у всіх єврокубкових турнірах у лютому «Ди...

05.10.2018 01:53

Ліга Європи: «Динамо» в Чехії обмежилося нічиєю

Після прикрої втрати очок на останніх хвилинах зустрічі з «Астан...

16.09.2018 23:27

Прем’єр-ліга: відставання «Динамо» від «Шахтаря» складає тепер сім очок

У неділю трьома поєдинками завершився 8-й тур чемпіонату України. У це...

Підписатися на новини