Наталія Зінченко: «На жаль, сил та емоцій вистачило тільки на перший матч із Португалією»

Виїзними поєдинками з португальськими футболістками жіноча збірна України розпочала підготовку до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи, який стартує в серпні.

Нагадаємо, що спочатку суперниці розійшлися миром, обмінявшись голами, а у другому протистоянні господарки були сильнішими — 3:0.

— На жаль, сил та емоцій моїм підопічним вистачило тільки на перший поєдинок, — говорить головний тренер збірної України Наталія Зінченко. — Дівчата добре налаштувалися, діяли з максимальною викладкою, упевнено перекривали вільні зони, і підсумковий рахунок, вважаю, по грі…

— Проте долю другого матчу було практично вирішено вже в дебюті, коли господарки відзначилися двічі…

— Доводиться констатувати, що нашій команді банально забракло сил. Усе ж слід зробити поправку на те, що ми зібралися разом лише напередодні вильоту до Португалії, під час тривалої відпустки дівчата тренувалися тільки індивідуально, і проблеми з фізичними кондиціями повинні були датися взнаки.

Відчувалося, що господарки знаходяться в бойовій спортивній формі, треновані, що дозволяло їм щоразу випереджати наших на якусь мить. Цього було достатньо, аби диктувати умови, до того ж португальські футболістки приємно здивували вмінням змінювати ритм гри.

— Наша збірна виступала в найсильнішому складі?

— Ні, з різних причин були відсутні кілька провідних футболісток, передусім маю на увазі Ію Андущак із харківського «Житлобуду-1» та Анастасію Феленко, яка захищає кольори литовської «Гінтри». Усе ж, незважаючи на поразку у другому протистоянні, я одержала чимало корисної інформації, перш за все — про можливості тих дівчат, які раніше мали незначну ігрову практику в збірній або взагалі дебютували в головній команді країни, як-от Альона Ковтун із польського «Медика». Тепер важливо до наступного етапу підготовки все ретельно проаналізувати й якісно попрацювати над помилками.

— Коли наша команда збереться знову?

— 25 лютого. На черзі буде виступ на міжнародному турнірі в Хорватії. Повний склад учасників ще невідомий, але це переважно будуть збірні з балканських країн.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини