Друга ліга: поки футболісти ще відпочивають, іде формування тренерських штабів

Оскільки, швидше за все, старт весняної частини друголігової першості України буде перенесено на тиждень, тренери змушені були вносити корективи до підготовчого процесу, і поки що майже всі учасники змагань ще перебувають у відпустці.

З іншого боку, у команд, в яких відбулися зміни біля керма, з’явилося більше часу для формування тренерських штабів. Щоправда, Василь Малик, який очолив тернопільську «Ниву», як то кажуть, не став вигадувати велосипед, а зупинив свій вибір на фахівцях, які допомагали йому в попередньому клубі — «Калуші». Йдеться про Ігоря Білана та Олександра Войтюка. Також серед його асистентів — Олександр Стахів та Вадим Боженко, які працювали в «Ниві» в першій частині сезону.

Поки що лави тернополян залишили Павло Макогін, Анатолій Чорномаз, Роман Жмурко, Ярослав Волошин, Тарас Кривий, Олександр Юрчак, Микола Темнюк. Василь Малик розраховує на 10-х новачків. Із двома він уже визначився — це Антон Антошин та Руслан Дєдух, які грали під його орудою в «Калуші».

У самому «Калуші» новому керманичу, Андрію Нестеруку, допомагатиме екс-воротар чернівецької «Буковини» Юрій Кисилиця. Як розповів Андрій Нестерук, конкретного завдання у вигляді обов’язкового підвищення в класі клубне керівництво перед ним не ставило, хоча прикарпатці намагатимуться перемагати в кожному матчі, а що з цього вийде — побачимо на фініші.

Що ж до лідера групи «А», «Миная», то він уже відновив тренування, які проходять в Ужгороді. До речі, початок відпустки закарпатські футболісти провели разом — у Греції, де здійснили паломництво до одного з найвідоміших світових духовних центрів — зійшли на гору Афон. За словами гравців, ця подорож ще більше згуртувала їх, що повинно допомогти якнайкраще підготуватися до нових випробувань. Тим паче що плани в «Миная» амбітні — здобути путівку до першого дивізіону.

А от головний конкурент «Миная», «Полісся», перед від’їздом на перший збір до Полтави розпрощався відразу з шістьома виконавцями, серед яких і лідер команди — захисник Павло Іванов.

Залишається вакантною посада головного тренера ще в одній «Ниві» — вінницькій. До речі, нове керівництво ФК на зустрічі з уболівальниками повідомило, що може переписати клуб на міську чи обласну раду у випадку готовності до фінансування з їхнього боку. Головними претендентами на посаду керманича поки що є Володимир Рева, Колінс Нгаха й Володимир Циткін. Відразу в шістьох гравців «Ниви» закінчилися контракти, і кому з них запропонують залишитися у Вінниці, ще невідомо.

А в Черкасах все йде до реорганізації ФК «Черкащина-Академія» і зміни його назви. З ініціативи клубного керівництва в голосуванні навіть беруть участь уболівальники, і поки що найчастіше зустрічаються такі пропозиції —  «Дніпро», «Черкаський Дніпро» й «Черкащина». Тим часом провідні гравці команди, Роман Локтіонов та Олександр Сафонов, вирішили працевлаштуватися в інших колективах.

Футболісти «Миколаєва-2» одними з перших серед друголігових команд розпочали підготовку до весняної частини сезону. Фото www.mfc.mk.ua

Що ж до команд групи «Б», то найбільшу активність демонструють «Гірник», який встиг провести вже два спаринги, та «Миколаїв-2», що виступає поза конкурсом у міській зимовій першості. Схоже, що серйозні кадрові пертурбації очікуються в «Таврії», яку вже залишили капітан, Анатолій Масалов, і досвідчений воротар Роман Гурін. Утім, у головного тренера Сергія Шевченка ще вдосталь часу, аби знайти їм гідну заміну.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини