2019: що чекає на збірну України з пляжного футболу в новому році

У 2019 році на збірну України з пляжного футболу чекають щонайменше три відповідальні турніри найвищого рівня. 

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розповів про плани нашої команди в поточному році:

— Перший турнір цього року на нас очікує 4—12 травня в Іспанії. Це буде відбір на Всесвітні пляжні ігри, які будуть проводитися у Сполучених Штатах Америки, у місті Сан-Дієго. Час їхньої фінальної частини — 9—14 жовтня. Це будуть дуже важливі змагання для збірної України. Виходячи з цього, ми плануємо навчально-тренувальний збір команди перед цим відбором. Однак наразі місце його проведення поки що невідоме. 

Другими за хронологією змаганнями для нас стануть ΙΙ Європейські ігри, що пройдуть наприкінці червня в Мінську. Ми вибороли перепустку на цей турнір у минулому році в Суперфіналі Євроліги на Сардинії. 

Третім є відбір на чемпіонат світу-2019, що відбудеться в Парагваї. Але тут ситуація ускладнюється тим, що цей кваліфікаційний турнір проходитиме наприкінці липня в Москві...  

— Збірна України два роки поспіль наприкінці січня брала участь у Кубку Персії в Ірані. Чи є цей турнір у планах синьо-жовтих на 2019 рік?

— На жаль, цього року його поки що немає в календарі міжнародних змагань. Зазвичай нас запрошували заздалегідь, а тут — цілковита тиша. Але він був би зараз дуже корисним для нас. У наших кліматичних умовах у січні та лютому нам надзвичайно важко готуватися до наступних турнірів. 

— А як щодо цьогорічної Євроліги?

— Звичайно, не забуваємо і про Євролігу. Цього року через велику кількість турнірів вона дещо змінила формат. Замість п'яти відбірних етапів буде проведено три, і ми візьмемо участь лише в одному, а не у двох, як було у 2018 році. Етапи кваліфікації до Суперфіналу проходитимуть із 14 червня до 18 серпня. У якому з них візьме участь збірна України, ми дізнаємося пізніше. 5—8 вересня в Португалії відбудеться Суперфінал Євроліги.

Отже, на прихильників нашої команди цього року чекає багато класних турнірів. Залишилося лише добре підготуватися й якісно виступити на них. 

— Чи прогнозуєте ви якісь кадрові проблеми для збірної Украни у 2019 році?

— Як показує досвід, кадрових проблем уникнути не вдасться. В основному з футзалістами, адже в них чемпіонат України завершується в червні. Це стосується перш за все двох виконавців — нашого капітана Ігоря Борсука та найкращого бомбардира збірної в минулому році Олександра Корнійчука. Це дуже велика проблема. 

Борсук і Корнійчук — серед найкращих гравців у Європі, і замінити їх дуже важко. Це яскраво довела минулорічна Євроліга. З ними ми виграли практично все, а от без їхньої участі дещо провалили Суперфінал. Ось кажуть, що потрібне омолодження складу, але це проблема не лише збірної України, але й загальноєвропейська. Наприклад, намагалися використовувати більше молодих гравців збірні Португалії та Швейцарії, однак змушені були повернутися до більш досвідчених виконаців зі старою школою. Замало талановитої молоді зараз в Європі...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини