Новорічне привітання президента Федерації футболу України Андрія Павелка

Дорогі друзі!

У ці години ми подумки перегортаємо знакові сторінки 2018 року — року важких випробувань, нових викликів і яскравих перемог. Труднощі, які зараз переживає наша держава, продовжують впливати й на весь український футбол. Та ці перешкоди лише загартовують дружню футбольну родину України й роблять нас міцнішими.

Ми пишаємося організацією фіналів Ліги чемпіонів УЄФА, які відбулися в Києві в травні 2018 року. Адже проведена нами командна робота отримала найвищі оцінки європейської футбольної спільноти та вдячні відгуки вболівальників з усього світу.

Став 2018 рік тріумфальним і для національної збірної України. Історична перемога синьо-жовтих на груповому етапі першого розіграшу Ліги націй вивела команду Андрія Шевченка в топ-12 найсильніших збірних континенту. Яскраві переможні миті протягом року дарувала вболівальникам і юнацька збірна України U-19, яка вийшла до півфіналу чемпіонату Європи та виборола путівку до фінальної частини чемпіонату світу.

Поточні успіхи збірних команд України є лише початком нової футбольної історії нашої держави. Адже в році, що минає, здійснилася давня мрія тисяч дітлахів та юнаків із різних куточків країни, обласних центрів та маленьких сіл, де для них були збудовані та відкриті нові футбольні поля та майданчики із сучасним штучним покриттям. Саме тут зростатимуть нові футбольні зірки, які прославлятимуть у майбутньому українські клуби та головну команду країни. Плідна співпраця Федерації футболу України, влади й бізнесу стала запорукою запуску загальнодержавної програми оновлення футбольної інфраструктури, яка й надалі створюватиме комфортні умови для занять футболом у всіх регіонах.

2018-й також став роком народження Дитячої футбольної академії ФФУ. У майбутньому представництва академії відкриють свої двері для малечі в регіональних центрах країни, а навчатимуть її основам гри випускники Інституту футболу. Важливо, що початок формування нового футбольного покоління України відбувається паралельно з безпрецедентною для всієї Східної та Центральної Європи кампанією з боротьби з договірними матчами. Саме у 2018 році ми почали повномасштабний наступ на організаторів нечесної гри й рішуче налаштовані викоренити це зло в українському футболі раз і назавжди.

Ми прощаємося з 2018 роком та плекаємо надію на те, що новий рік подарує нам нові перемоги. Віримо в успішний виступ головної команди України у відборі до чемпіонату Європи-2020 і національної жіночої збірної України — у кваліфікації до Євро-2021, віримо в перемоги збірної U-20 на чемпіонаті світу, збірних U-19 та U-17 — в еліт-раунді відбору до чемпіонату Європи-2019, наших клубів — в єврокубкових матчах!

Щиро бажаю футбольних та особистих перемог усім уболівальникам, гравцям, тренерам, спортивним журналістам, керівництву збірних і клубів! Нехай 2019 рік подарує Україні мир і зростання!

Зичу вам міцного здоров’я, достатку і злагоди!

Щасливого Нового року!

З найкращими побажаннями,

президент Федерації футболу України

Андрій Павелко

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини