Асоціація ветеранів футболу України підбила підсумки роботи за 2018 рік

26 грудня в Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Асоціації ветеранів футболу України, на якому було підбито підсумки роботи за 2018 рік, а також розглянуто ряд важливих питань стосовно поточної діяльності та організації змагань серед ветеранів футболу у 2019 році.

Виконавчий комітет АВФУ затвердив результати змагань 2018 року (трьох чемпіонатів України, двох Кубків України, Всеукраїнського турніру пам’яті Віктора Колотова та Євгена Рудакова). Відзначимо, що це перший рік після реорганізації формату ветеранських турнірів, і вже зараз помітні позитивні зрушення. На цьому наголосили члени виконкому, відомі футбольні функціонери та тренери Олег Собуцький, Мирон Маркевич, Анатолій Дем’яненко, Петро Чілібі, Сергій Нагорняк, Ігор Гатауллін, Володимир Трошкін та інші.

Зокрема, виконавчий директор АВФУ Віталій Кулібабенко в річному звіті відзначив збільшення кількості та розширення географії учасників, а з нею і спортивного рівня змагань та інтриги у визначенні переможців. Нагадаємо, у чемпіонаті України 35+ переможцем став «Агробізнес» (Волочиськ), у чемпіонаті 45+ — «Буковина-Ретро» (Чернівці), у чемпіонаті 55+ — «Карпати» (Мукачево), у Кубку України 40+ — «Пирятин-Полтавщина», у Кубку України 50+ — «Гвардія» (Баришівка, Київська обл.), у турнірі пам’яті Віктора Колотова та Євгена Рудакова — ФК «Пирятин» (Полтавська обл.).

Фото прес-служби ФФУ

Заслухавши пропозиції та проаналізувавши стан справ у ветеранському футболі в регіонах, члени Виконавчого комітету АВФУ затвердили план-календар змагань на 2019 рік. Планується проведення семи турнірів: трьох чемпіонатів України (35+, 45+, 55+), двох Кубків України (40+, 50+), Суперкубку та Всеукраїнського турніру пам’яті Віктора Колотова та Євгена Рудакова. Власне, це не остаточний календар змагань, можливо, будуть і інші турніри, зокрема, такі, в яких братимуть участь команди, сформовані з гравців різних вікових груп. Не пізніше перших чисел березня буде затверджено розклад турнірів, після чого розпочнеться прийом заявок від учасників.

Окрему увагу було приділено збільшенню кількості команд у всеукраїнських турнірах. Це робитиметься через співпрацю з ветеранськими комітетами в обласних федераціях, а також через ЗМІ. Те, що масовість у ветеранських турнірах зростатиме, сумнівів не викликає, цьому сприяє рішення президента АВФУ Олега Собуцького продовжувати фінансово допомагати учасникам, зняти вступні внески, покривати витрати на арбітраж, проїзд, проживання та харчування учасників на фінальних стадіях змагань.

Фото прес-служби ФФУ

Ще один пріоритет у діяльності АВФУ — виступи збірної України серед ветеранів. Наставник збірної легенд Анатолій Дем’яненко відзвітував про досягнення команди у 2018 році, а також розповів про плани на початок наступного року. Команда провела 39 матчів у різних куточках України та світу, присвятивши своє турне підтримці українських військових у зоні АТО, всюди наголошувала на бажанні українців жити в мирі та єдності. У складі збірної виступало більше 50-ти знаменитих виконавців, на стадіони приходили тисячі глядачів.

Що стосується планів на майбутнє, то в січні збірна візьме участь у турнірі пам’яті Давіда Петріашвілі у Грузії, на якому вже традиційно збираються найсильніші ветеранські збірні Старого Світу. 21 березня, за день до гри національних збірних Португалії та України в рамках відбору Євро-2020, у Лісабоні відбудеться матч із ветеранами Португалії. У середині літа в італійському Турині збірна візьме участь у Європейських іграх майстрів. Вони проводяться раз на чотири роки, і на попередньому турнірі, у французькій Ніцці, переможцем стала саме Україна. Широкою обіцяє бути географія матчів і в межах України — заявки на проведення вже надходять із різних регіонів.

Фото прес-служби ФФУ

Наприкінці виконкому слово взяв віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький: «Спершу хочу всіх привітати зі святами, побажати здоров’я та успіхів у новому році. 2018 рік був успішним для ветеранського футболу. Ми провели всі заплановані всеукраїнські турніри, збірна ветеранів радувала вболівальників іграми, у тому числі в містах у зоні АТО. Асоціація продовжила підтримувати ветеранів футболу, особливо похилого віку, надаючи необхідну матеріальну допомогу.

Спілкуючись зі знаменитими українськими гравцями, активістами ветеранського футбольного руху на місцях, переконуюсь, що ми перебуваємо на правильному шляху. Зараз непростий час, на східних кордонах тривають бойові дії. Аби в цих умовах ветеранський футбол розвивався, АВФУ за підтримки генерального партнера, ТОВ «Агробізнес», взяла на себе всі витрати, у тому числі на заявкові внески, суддівство, проживання та харчування учасників. Це дає певні результати, і зупинятися на досягнутому ми не збираємося. Ідемо до того, аби в чемпіонатах та Кубках України були представлені кількома учасниками всі регіони України, щоб кількість команд вимірювалася сотнями, а гравців — тисячами.

Принагідно хочу подякувати тренерам та гравцям національної збірної ветеранів за важливу місію, вони — справжні майстри футболу та патріоти України. У 2019 році ми маємо надати проектам новий імпульс. Нашим досвідом уже цікавляться іноземні колеги, ми маємо багато пропозицій щодо співпраці, проведення турнірів. Маючи таку чудову команду однодумців, переконаний, що головні успіхи ветеранського футболу ще попереду».

Фото прес-служби ФФУ

Після підбиття підсумків року відбулася спільна вечеря членів виконкому та гравців збірної ветеранів. Видатним діячам футболу було про що поспілкуватися. Найголовніше, щоб усі були здорові та щасливі, а в Україні запанував такий довгоочікуваний мир.

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.06.2019 22:38

До Дня захисту дітей УАФ провела «Фестиваль футболу BLOKHIN CUP-2019»

Сьогодні, 2 червня на полях НТК ім. В. Баннікова з ініціативи президен...

15.05.2019 17:07

Напередодні фіналу Кубку України в Запоріжжі відбулося нагородження учасників футбольного фестивалю

Запоріжжя живе футболом. Напередодні фінального поєдинку Кубку Ук...

13.05.2019 21:20

Іспити для кандидатів на отримання свідоцтва постійного посередника відбудуться 21 червня

8 травня відбулося засідання комітету з питань статусу та трансфе...

10.04.2019 16:25

До уваги ЗМІ! 13 квітня відбудуться матчі першого розіграшу BELANOV CUP

У суботу, 13 квітня стартує спільний проект Федерації футболу Укр...

Підписатися на новини