У Києві відбувся черговий етап дитячого турніру «Фестиваль чемпіонів»

У минулі вихідні в Києві відбувся черговий етап дитячого турніру «Фестиваль чемпіонів», який протягом року проходить за ініціативи Федерації футболу України та під егідою Дитячої академії футболу ФФУ.

8-го та 9 грудня в Національному університеті фізичного виховання і спорту України проходив Фестиваль чемпіонів академії футболу ФФУ серед команд 2010 року народження, присвячений не тільки популяризації футболу серед дітей по всій країні, але й Всесвітньому дню футболу, який відзначається 10 грудня.

Фото прес-служби ФФУ

Фестивалі чемпіонів — унікальні для України турніри. Адже Федерація футболу України застосовує нову філософію, впроваджуючи для наймолодших футболістів форму змагань, в яких результат не є головною метою. Але на майданчиках все одно точилася запекла боротьба, усі команди мали можливість відчути дух турніру, а юні футболісти — підвищити свою майстерність. Цього разу у фестивалі брали участь колективи Київщини: команда академії ФФУ, СК «Київ», ФК «Троєщина», ФК «Ніка»,  ДЮСШ-21, ДЮСШ-14, ФА «Олімпік», ФК «Переможець».

Фото прес-служби ФФУ

«Головне — не перемога, а участь», — це олімпійське гасло при організації даних змагань сприймалося нами як ініціаторами турніру без жодної іронії, — розповів перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. — Коли діти свідомо починають займатися спортом, у тому числі футболом, не можна при перших невдачах відбивати в них бажання грати. Так само не варто підносити як значне досягнення й перші перемоги, адже за ними можуть бути й гіркі поразки. За ініціативи президента ФФУ Андрія Павелка ми впроваджуємо новий стандарт, який буде до вподоби дітлахам і відкриє їм шлях у великий футбол».

Фото прес-служби ФФУ

За словами першого віце-президента ФФУ, у нинішньому році у фестивалях чемпіонів взяли участь більше тисячі дітей. Незважаючи на прохолодну погоду, змагання тривають — 15-го та 16 грудня відбудуться наступні матчі, після завершення яких усі гравці отримають цінні подарунки.

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.09.2020 13:38

У Києві пройшов Фестиваль чемпіонів УАФ PROTASOV CUP-2020 серед дитячих команд

На полі навчально-тренувальної бази Української асоціації футболу&nbsp...

18.11.2019 11:25

Відкритий чемпіонат Футбольної академії УАФ: завершилося перше коло змагань

У суботу, 16 листопада на майданчиках НТК ім. В. Баннікова відбулися м...

04.11.2019 19:01

Вадим Костюченко: «Фестивалі чемпіонів «Відкриті уроки футболу» принесуть свої плоди»

Осінню естафету фестивалів чемпіонів «Відкриті уроки футболу&raq...

27.10.2019 16:30

Відкритий чемпіонат Футбольної академії УАФ: відбулися три матчі 5-го туру

У суботу, 26 жовтня на майданчиках НТК ім. В. Баннікова...

Підписатися на новини