Вік-енд для футболістів збірної України: хет-трик Циганкова, голи Шапаренка та Караваєва й витвір мистецтва від Степаненка

Багато футболістів збірної України, яких Андрій Шевченко запрошував на останні матчі команди у 2018 році, знову були на видноті в поєдинках за свої клуби.

У п’ятницю, 7 грудня, розпочався заключний у цьому році тур української Прем’єр-ліги. Лідер чемпіонату країни, «Шахтар», на виїзді розбив «Маріуполь» із рахунком 3:0. По м’ячу забили Марлос і Тарас Степаненко, який вразив ворота суперника ефектним ударом через себе. Крім Степаненка, у складі «Шахтаря» на полі з’явилися ще шість футболістів, які брали участь в останньому зборі національної команди: Андрій П’ятов, Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Віктор Коваленко та Сергій Болбат.

Фото shakhtar.com

Наступного дня, у суботу, 8 грудня, упевнену перемогу в УПЛ здобули й переслідувачі «Шахтаря» з київського «Динамо». Команда Олександра Хацкевича розгромила у Львові місцеві «Карпати» з рахунком 4:0. Хет-трик оформив Віктор Циганков, а ще один м’яч забив Микола Шапаренко, який додав до нього результативний пас. Крім них, у цьому матчі на полі перебували ще чотири футболісти збірної України: у киян — Денис Бойко, Микита Бурда та Віталій Миколенко, а у львів’ян — Мар’ян Швед.

В іншому поєдинку ігрового дня «Зоря» в Запоріжжі впевнено обіграла «Арсенал-Київ» — 3:0. Олександр Караваєв записав на свій рахунок гол із пенальті, а Олександр Сваток провів на полі весь матч.

У німецький бундеслізі Євген Коноплянка взяв участь у гарячому рурському дербі, в якому його «Шальке» на власному полі поступився дортмундській «Боруссії» — 1:2.

84 хвилини провів на полі півзахисник «Ференцварошу» Іван Петряк. Лідер чемпіонату Угорщини вдома переміг «Мезйокйовешд» (3:2).

Фото fradi.hu

У 18-му турі чемпіонату Бельгії «Генк», у складі якого повну зустріч відіграв Руслан Маліновський, на своєму полі не зміг здолати опір «Кортрейка» (1:1).

У неділю, 9 грудня, в іспанській Сегунді важливу перемогу здобув «Луго» нашого Василя Кравця. Український захисник провів на полі весь ігровий час домашнього матчу команди проти «Лас-Пальмаса» (4:2).

У чемпіонаті Бельгії «Гент» наших Романа Яремчука та Ігоря Пластуна переміг удома «Ейпен» (2:0). Форвард збірної України відіграв 87 хвилин, а захисник весь поєдинок провів у запасі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.01.2021 15:00

2021: які події чекають на український футбол у новому році

2020 року національна команда України дебютувала в елітному дивізіоні...

23.04.2020 13:00

Денис Бойко: «Хочеться, аби саме ця збірна України виграла Євро»

Голкіпер київського «Динамо» та збірної України Денис Бойк...

05.11.2019 13:38

Збірна Естонії оголосила склад на поєдинки з Україною та Нідерландами

Збірна Естонії оголосила склад на товариський поєдинок з Україною та м...

Підписатися на новини