Олександр Косенко: «Наші вболівальники хотіли подивитися на збірну на тлі чемпіона Європи. Але нічого не вдієш, зіграємо в Португалії...»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко розповів про підготовку команди до товариських матчів із Португалією.

Синьо-жовті повинні були провести дві зустрічі з чинними чемпіонами Європи в Запоріжжі. Однак після звернення суперників до Асоціації футзалу України матчі було скасовано у зв’язку з воєнним станом у деяких областях України. Пізніше спаринги перенесли до португальського міста Ріу-Майор. Поєдинки пройдуть там 4—5 грудня (початок — о 21.00 за київським часом).

Наставник нашої збірної Олександр Косенко, який викликав на ігри з португальцями 14-х виконавців, розповів про підготовку команди.

Як у команді сприйняли ситуацію, що склалася?

— Ми — залежні люди, і це не наша ініціатива. Звичайно, ми були розчаровані, адже хотіли зіграти вдома, був великий ажіотаж довкола матчів у Запоріжжі. Уболівальники хотіли подивитися на свою збірну на тлі чемпіона Європи. Було витрачено чимало сил, моральних та матеріальних засобів, але все виявилося марним. Та це життя, полетимо, будемо грати на виїзді.

Коли вирушаєте до Португалії?

— Відправляємося в неділю, виліт близько 15-ї години. Додому повертаємося в четвер, 6 грудня.

Чи вдалося викликати до лав збірної всіх найсильніших?

— На жаль, ні. Деякі гравці отримали травми, наприклад, Сергій Журба. Але всі викликані на спаринги футзалісти здорові й полетять до Португалії.

Що змінилося у збірній Португалії після її перемоги на Євро-2018?

— Кардинальних змін не відбулося. Наприкінці жовтня я дивився їхні товариські матчі з Японією, обидва завершилися з рахунком 1:1. Щодо складу суперників на спаринги треба уточнити деякі нюанси. Обіцяли, що Рікардіньо зіграє.

У спарингах збірна України експериментуватиме, чи результат також ставиться за мету?

— Завжди хочеться здобути хороший результат. Але більшою мірою він важливий в офіційних матчах. Однак у товариських зустрічах також треба грати на перемогу, бо який тоді сенс виходити на майданчик? Результат має бути наслідком нашої гри. Ні, ми не просто станемо й будемо відбиватися, намагаючись перемогти — 1:0. Ми будемо намагатися грати, давати можливість проявити себе і молодим, і досвідченим футзалістам.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.12.2023 14:00

Олександр Косенко: «Я дякую хлопцям, вони дійсно заслужили вихід на чемпіонат світу»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

20.12.2023 10:00

ЧС-2024 з футзалу. Сьогодні збірна України проведе вирішальний матч еліт-раунду відбору — із Польщею

Сьогодні, 20 грудня збірна України з футзалу продовжить свій шлях в ел...

12.10.2023 10:41

Олександр Косенко: «Дуже важка гра, і я дякую хлопцям за характер, за те, що вони боролися до кінця»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

Підписатися на новини