Валерій Паламарчук: «Жереб не найгірший. Докладемо всіх зусиль, аби пробитися до еліт-раунду Євро»

Визначилися суперниці дівочої збірної України WU-17 у відборі до Євро-2020. Враженнями про підсумки жеребкування поділився головний тренер команди Валерій Паламарчук:

— Нашими суперницями будуть команди Сербії, Чехії та Грузії. Вважаю, що це не найгірший варіант. Господарем змагань у групі 8 стала Сербія, а суперництво точитиметься із 19-го по 27 жовтня 2019 року.

— На підкорення яких вершин ви налаштовуватимете своїх підопічних?

— Хоча сербки та чешки посідають вищі позиції в табелі про ранги, ми докладемо всіх зусиль, аби пробитися до еліт-раунду. Прямі путівки здобудуть збірні, які посядуть у Сербії одне з перших двох місць.

— Чи доводилося вашим підопічним раніше зустрічатися з майбутніми суперницями по групі 8?

— Так, зовсім недавно ми грали з чешками в Данії у кваліфікаційному раунді ЧЄ-2019 і поступилися — 0:2, а готуючись до цих змагань, провели два спаринги на виїзді з грузинками: спочатку перемогли — 1:0, а потім розійшлися миром — 0:0.

— Уже відомо, як дівоча збірна України готуватиметься до випробувань у Сербії?

— Оскільки ще немає визначеності з календарем всеукраїнських змагань, то коли відбудуться навчально-тренувальні збори, говорити зарано. Відомо тільки, що перші офіційні поєдинки на міжнародній арені у 2019 році мої підопічні зіграють у травні у Фінляндії, де проходитиме Турнір розвитку під егідою УЄФА. Там нашими суперницями, окрім господарок, будуть збірні Швейцарії та Фарерських островів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини