Спільна заява Комітету арбітрів ФФУ та Комітету з етики та чесної гри ФФУ

У зв’язку з виходом останніх критичних публікацій та телевізійних сюжетів на тему договірних матчів Комітет арбітрів ФФУ й Комітет з етики та чесної гри ФФУ повідомляють наступне.

Протягом останнього року комітетом з етики та чесної гри й Національною поліцією України було проведено інтенсивну та значну роботу щодо розслідування та притягнення до відповідальності осіб, винних в організації та проведенні договірних матчів. Неоціненний внесок у цю роботу було зроблено й комітетом арбітрів. Проте, враховуючи, що слідство та формування доказової бази ще тривають, ми поки що не можемо розголошувати деталі слідства та повідомляти поточні результати багатомісячної роботи над конкретними справами, в яких фігурують ті чи інші судді, футболісти чи функціонери.

Ми вдячні ЗМІ за активну увагу до теми та бажання допомогти в боротьбі з договірними матчами. Але разом із тим звертаємо увагу журналістів на те, що подача окремими медіа, у тому числі — тими, які прямо чи опосередковано пов’язані з власниками окремих футбольних клубів, певних аспектів чи фактів тих чи інших проваджень є відверто упередженою та містить у собі намагання вплинути на результати розслідувань та розгляд справ в органах здійснення футбольного правосуддя. Такі дії шкодять слідству та спотворюють реальний стан справ у питанні боротьби з договірними матчами. Звертаємося до всіх ЗМІ та учасників даного процесу з проханням не поширювати відверті маніпуляції, не піддаватися на інформаційні провокації та дочекатися офіційних результатів розслідування.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.07.2022 16:00

Правила гри IFAB-2022/2023 українською мовою — на сторінці Комітету арбітрів УАФ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу звертає увагу на те, що...

14.04.2022 09:00

Український арбітр працюватиме на благодійному матчі за участі «Шахтаря»

На сьогоднішньому благодійному товариському матчі «Лехія»...

Підписатися на новини