Євро-2021 серед жіночих команд: 15 фінальних ліцензій розіграють у двох раундах кваліфікації

Наступний чемпіонат Європи з футболу серед жіночих збірних, 13-й, пройде влітку 2021 року. Рішення про організатора турніру буде ухвалено УЄФА 3 грудня.

Англія офіційно заявила про намір провести турнір у серпні 2017 року, серед її конкурентів розглядалися Австрія й Угорщина, але в підсумку до встановленого терміну заявку на проведення чемпіонату подали тільки англійці. У зв'язку з цим ухвалення рішення про місце проведення турніру буде проходити без процедури голосування, а заявка єдиного кандидата, як і раніше, повинна відповідати вимогам УЄФА. Країну-господаря Євро буде оголошено 3 грудня.

Взяти участь у відбірному турнірі до чемпіонату Європи мають змогу всі 55 країн-членів УЄФА: країна-організатор автоматично проходить кваліфікацію, інші 54 команди братимуть участь у відбірних змаганнях, щоб визначити 15 збірних, які гратимуть у фінальній частині Євро. 

На відміну від попередніх кваліфікаційних змагань, цього разу попередній раунд скасовано, і всі учасники почнуть відбір із кваліфікаційного групового турніру. 

У кваліфікаційному груповому турнірі (проходитиме із серпня 2019 року по вересень 2020-го) буде сформовано дев'ять груп по п'ять або шість команд. Матчі в групах проходитимуть за коловою системою. Дев'ять переможців груп і три кращі команди, що посядуть другі місця, безпосередньо кваліфікуються до фінального турніру чемпіонату Європи. Решта других команд візьме участь у плей-офф.

У плей-офф (пройде в жовтні 2020 року) шість команд проведуть стикові поєдинки за три путівки. Пари команд гратимуть між собою два матчі, переможці кваліфікуються до фінальної стадії чемпіонату Європи, повідомляє womensfootball.com.ua.

Нагадаємо, що 22 лютого 2019 року відбудеться жеребкування відбірного раунду Євро-2021, в якому візьме участь і національна жіноча збірна України.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини