Андрій Шевченко: «Результат негативний, але ми отримали матеріал для аналізу»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після матчу зі Словаччиною.

— Чи встигли ви проаналізувати по гарячих слідах, що сьогодні пішло не так?

— У першому таймі команда розгубилася. Ми припустилися кількох помилок, почали грати у незвичний для нас спосіб, довгими передачами. Вплинув негативно й швидкий гол. Рахунок міг бути іншим, у другому таймі збірна України створила достатньо моментів для цього.

— Як ви можете прокоментувати заміни?

— Ще перед самою грою ми втратили Яремчука, в якого виникли проблеми зі спиною. Ми надали шанс молодому гравцю — Борячуку. Він отримав сьогодні певний досвід. Потім на цю позицію вийшов Коваленко. Також ми випустили Шапаренка. Вони освіжили гру, були цікаві моменти.

— Щодо нової схеми гри — чи є шанс побачити її в майбутньому? І питання щодо молодих гравців. Завжди важко вводити їх у склад — сьогодні ми ще раз у цьому пересвідчилися…

— Сьогодні ми задіяли, напевно, відсотків 60 молоді. Наш суперник був дуже мотивований, але в другому таймі наша команда мобілізувалася та змогла додати. Так, була певна зміна тактики. Ми посилили фланги, але в конструкції гри особливих змін не відбулося. Хіба що в середині виявилося на одного гравця менше. Не думаю, що саме це вплинуло на підсумковий результат.

Наші футболісти в першому таймі багато помилялися, грали довгими передачами. У другому таймі ми вже краще контролювали м’яч, більше застосовували короткі паси.

— Сьогодні команда пропустила чотири м'ячі. Мабуть, ви не задоволені грою в захисті. Чи не є це наслідком відсутності Ракіцького, та чи плануєте ви на поєдинок із Туреччиною викликати ще захисників?

— У нас була розмова з Ракіцьким. В Ярослава є зараз певні фізичні проблеми. Через це ми й вирішили задіяти інших гравців цього амплуа. Щодо інших виконавців, будемо дивитися. Травму отримав Кривцов. Від того, наскільки вона важка, буде залежати, чи викличемо ми ще когось.

— Сьогодні ви пішли на певний ризик, визначаючи тактику та склад. Чи виправдався він?

— Ми знали, що кілька гравців не зможуть взяти участь у матчі через травми. Чи виправдався ризик? Якоюсь мірою — так. У другому таймі я побачив деякі позитивні моменти в грі команди.

Навіть якщо результат негативний, ми отримали матеріал для аналізу. Ми грали сьогодні проти хорошої мотивованої команди. Було цікаво подивитися, як себе проявлять наші молоді гравці, які тільки нещодавно виступали за команду U-21.

Наостанок хочу подякувати українським уболівальникам, які приїхали нас підтримати. Будемо намагатися радувати їх хорошою грою та результатом у наступних матчах.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини