Дніпровські парафанати представлять Україну та ФФУ на міжнародній конференції CAFE в Іспанії

Два представники парафанатського руху, Дмитро Жарий та Олександр Усков, із 16-го по 17 листопада за підтримки Федерації футболу України візьмуть участь у міжнародній конференції CAFE щодо покращення доступу до футболу людей з обмеженими можливостями. Загалом у заході візьмуть участь близько 200 делегатів та представників футбольних федерацій із різних країн світу.

«Така конференція проводиться кожні три роки, і це найважливіша платформа для обговорення питань доступності футболу. У 2015 році ми були учасниками конференції CAFE у Франції за підтримки ФК «Дніпро».

Цього разу ми їдемо під егідою ФФУ, яка побачила реальні результати й працює над тим, щоб футбол був доступний для всіх. Зокрема, Федерація футболу України працює над покращенням доступу до футбольних матчів та залученням людей з інвалідністю до футбольного процесу. Ми вдячні за підтримку парафанатського руху команді ФФУ та президенту федерації Андрію Павелку», — зазначив Дмитро Жарий, член парафан-клубу «Дніпро».

 

За словами Дмитра, сьогодні УЄФА активно просуває прогресивні методики забезпечення умов доступу людей із обмеженими можливостями не тільки у футбольній сфері, а й в інших сферах громадського життя.

«У нашій країні існує стереотип, що інвалід — це тільки людина з обмеженими можливостями пересування, а після останньої конференції, яка проходила в Парижі, виявилось, що в Європі турбуються про усі типи інвалідності: тих, хто погано бачить чи зовсім незрячих, та тих, хто погано чує. Наприклад, на Заході підбираються кольори на матчі так, щоб люди з дальтонізмом добре могли розрізняти палітру. Для аутистів існують звукоізольовані кімнати на стадіонах», — розповів Олександр Усков.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.02.2022 14:04

Українська асоціація футболу запрошує долучитися до Тижня дій від CAFE

У період із 12-го до 20 березня відбудеться вже 10-й за ліком Тиждень...

14.12.2021 16:25

УАФ узяла участь у міжнародній конференції Центру доступу до футболу в Європі (CAFE)

9-го та 10 грудня проходила четверта міжнародна конференція Центру дос...

Підписатися на новини