Вік-енд футболістів збірної України: дебют Луніна, голи Шапаренка, Циганкова та Шведа й вилучення Пластуна

Перед тим, як зібратися сьогодні під орудою головного тренера національної команди Андрія Шевченка в Києві, футболісти, викликані для підготовки до матчів зі Словаччиною (16 листопада, Трнава) та Туреччиною (20 листопада, Анталія), зіграли у складі своїх клубів.

У суботу, 10 листопада в чемпіонаті України «Зоря» на своєму полі перемогла «Карпати» (2:1). У складі тріумфаторів увесь матч на полі провів Олександр Караваєв, який відзначився результативною передачею. У львів’ян гол на рахунку потенційного дебютанта збірної України Мар’яна Шведа.

У 14-му турі чемпіонату Угорщини сенсаційної поразки зазнав «Ференцварош» Івана Петряка, який поступився на виїзді аутсайдеру першості «Халадашу» (0:1).

Програв, але вдома, й іспанський «Луго» з Василем Кравцем у складі. Команда українського захисника поступилася «Алькоркону» (0:1).

Перший матч у складі «Леганеса» в Прімері провів Андрій Лунін. Український голкіпер вийшов на поле наприкінці виїзного поєдинку проти «Жирони» (0:0).

У неділю, 11 листопада в чемпіонаті Бельгії відбулося справжнє дербі футболістів збірної України. «Андерлехт» Євгена Макаренка переміг «Гент» Романа Яремчука та Ігоря Пластуна (2:0). Макаренко відзначився гольовою передачею, а Пластун отримав червону картку.

Не допоміг «Шальке» уникнути розгрому від «Айнтрахта» вихід на поле Євгена Коноплянки. Гельзенкірхенці програли на виїзді з рахунком 0:3.

Перемоги в чемпіонаті України відсвяткували лідери турніру — «Шахтар» та «Динамо».

Гірники в Полтаві здолали «Ворсклу» (2:0). В їхньому складі на поле виходило п’ятеро збірників: Андрій П’ятов, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Коваленко та Сергій Болбат.

Кияни на власному полі розбили «Маріуполь» — 4:0. У переможців у грі взяли участь шестеро виконавців, яких Андрій Шевченко викликав на найближчий збір: Денис Бойко, Микита Бурда, Віталій Миколенко, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко та Віктор Циганков. Двоє останніх відзначилися забитими м’ячами. У складі гостей 71 хвилину відіграв ще один потенційний новачок збірної — Андрій Борячук.

Втратив дорогоцінні очки лідер чемпіонату Бельгії — «Генк» нашого Руслана Маліновського. У рамках 14-го туру команда з українцем у складі на виїзді зіграла внічию з «Мускроном» (0:0).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини