У Києві відбувся семінар ФІФА для тренерів ДЮСШ

Із 5-го по 9 листопада в Києві проходив семінар ФІФА для тренерів ДЮСШ. Для України він став уже третім.

Упродовж п’яти днів лектором на різноманітних теоретичних та практичних заняттях був інструктор ФІФА з футзалу Бенні Меуерс (Бельгія). Цей фахівець раніше сам грав у футзал та футбол, тренував дитячі та молодіжні команди, протягом семи років був головним тренером національної збірної Бельгії з футзалу.

Фото futsal.com.ua

Разом з інструктором до України також прибув менеджер департаменту ФІФА з розвитку футзалу та пляжного футболу Брент Рахім. Він займався спостереженням за результатами курсів, аналізував можливості для збільшення їхнього ефекту в майбутньому, а також оцінював рівень організації.

У семінарі взяли участь тренери з різних регіонів, серед яких була одна дівчина — з Харкова. Вони тренують дітей різних вікових груп у діапазоні від шести до 16-ти років. Окрім тих тренерів, які працюють із хлопцями, було багато й тих, хто працює з дівчатами.

Упродовж першого дня на учасників очікував теоретичний курс із введення в історію футзалу та у взаємовідносини між футболом і футзалом, а також практична робота у групах. Окрім того, для всіх учасників було проведено демо-тренування. Протягом наступних чотирьох днів для тренерів-учасників семінару були проведені теоретичні заняття, присвячені методології, техніці, тактиці та підготовці до тренувань. Також на них чекали техніко-тактичні тренування із залученням юних учнів ДЮСШ і футзальний турнір серед учасників заходу.

На церемонії закриття семінару з фінальним словом виступили перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко та президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, які подякували іноземним гостям за чудовий курс, а також запросили відвідати Україну ще раз.

За результатами п’ятиденного семінару кожен з учасників отримав сертифікат.

Фото futsal.com.ua

Підписатися на новини