Ліга чемпіонів УЄФА: «Шахтар» знову поступився «Манчестер Сіті» з розгромним рахунком

Команда Хосепа Гвардіоли знову повністю перевершила підопічних Паулу Фонсеки в усіх компонентах, здобувши беззаперечну перемогу. Але цього разу у грі трапився епізод зі скандальним присмаком.

Стартові склади суперників відрізнялися від тих, в яких вони зустрічалися два тижні тому в Харкові. У «Шахтарі» привертало увагу повернення до числа перших 11-ти капітана команди Тайсона, а також поява в «старті» Болбата, якому Паулу Фонсека віддав перевагу перед Фернандо. Натомість Марлоса, який не встиг повністю відновитися, не виявилося навіть у запасі. Щодо «Манчестер Сіті», то слід відзначити вихід із перших хвилин на позиції лівого захисника Олександра Зінченка, для якого цей матч став другим у Лізі чемпіонів за час його виступів за манкуніанців.

З огляду на легкість, з якою «Містяни» обіграли донеччан у попередній зустрічі, шанси «Шахтаря» виглядали мізерними. Власне, хід гри це й підтвердив. Хоча на 10-й хвилині гірники розіграли багатоходову комбінацію з виведенням на завершальний удар Мораеса, але бразильський форвард пробив несильно. А вже за три хвилини Марез напрочуд легко розібрався з Ракіцьким та виклав м’яч точно на ногу Сільві, який із близької відстані відкрив рахунок.

Для повного домінування на полі «МанСіті» навіть не доводилося вмикати максимальні швидкості. І хоча допомоги арбітра господарі не потребували, Віктор Кашшаї, звісно, несвідомо, але зробив їм послугу. Стерлінг увійшов із м’ячем до штрафного, спіткнувся і впав, а рефері здалося, що до цього був причетний Матвієнко. Абсолютно безпідставний 11-метровий реалізував Жезус.

Із численних моментів, які гравці англійського клубу створили в подальшому, вони перетворили на голи ще чотири. Стерлінг, отримавши м’яч від Зінченка, здійснив рейд по центру, який завершив влучним ударом із 17-ти метрів, а Жезус використав ще одну можливість відзначитися з пенальті — цього разу цілком легітимного (сфолив Степаненко). Марез завершив контрвипад господарів після обрізки Матвієнка, а остаточний рахунок встановив Жезус, який оформив хет-трик у компенсований час. Створили кілька нагод і гравці «Шахтаря», які намагалися відповідати атакою на атаку.

У поєдинку взяли участь футболісти «Шахтаря», які викликані на найближчий збір національної команди України: П’ятов, Кривцов, Матвієнко, Степаненко. Ще один підопічний Андрія Шевченка, Зінченко, відіграв за «Манчестер Сіті» весь матч та відзначився гольовим пасом.  

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 4 тур

«Манчестер Сіті» — «Шахтар» — 6:0 (2:0)

Голи: Сільва (13), Жезус (24, з пенальті, 72, з пенальті, 90+2), Стерлінг (49), Марез (84).

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Уокер (Даніло, 61), Стоунз, Ляпорт, Зінченко, Бернарду Сілва, Фернандіньо (Делф, 76), Сільва (к) (Гюндоган, 73), Марез, Стерлінг, Жезус.

Запасні: Муріч, Агуеро, Сане, Отаменді.

Тренер: Хосеп Гвардіола.

«Шахтар»: П’ятов, Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон (Алан Патрік, 77), Тайсон (к) (Веллінгтон Нем, 77), Коваленко, Болбат, Мораес (Кайоде, 63).

Запасні: Шевченко, Бутко, Хочолава, Дентіньо.

Тренер: Паулу Фонсека.

Арбітр: Віктор Кашшаї (Угорщина).

7 листопада. Манчестер. «Етіхад Стедіум».

«Ліон» — «Хоффенхайм» — 2:2 (2:0)

Голи: Фекір (20), Ндомбеле (28) — Крамарич (80), Кадержабек (90+2).

Турнірна таблиця

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

 Манчестер Сіті

4

3

0

1

11—3

9

2.

Ліон

4

1

3

0

9—8

6

3.

 Хоффенхайм

4

0

3

1

8—9

3

4.

Шахтар

4

0

2

2

4—12

2

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини