Павел Гапал: «У Трнаві та Празі вирішиться доля Словаччини в Лізі націй»

Головний тренер збірної Словаччини Павел Гапал на прес-конференції в Братиславі відповів на питання представників ЗМІ щодо поєдинків Ліги націй з Україною й Чехією, що відбудуться 16-го та 19 листопада відповідно.

Новий наставник словацької збірної оголосив склад своєї команди на майбутні матчі Ліги націй, після чого відповів на питання журналістів.

«Як ви бачите, у збірній немає таких уже кардинальних змін. Найважливіші з них — це поява у складі чотирьох гравців: Родака, Зреляка, Вавро і Стоха. Я викликав усіх їх, а зі Стохом особисто зустрічався в Празі. Із ним відбувся конструктивний діалог, в якому він підкреслив, що дуже хоче грати в збірній. Я вірю, що в першій команді Стох продемонструє такий самий рівень, який показує в останніх матчах за «Славію», — заявив Павел Гапал.

До складу збірної Словаччини також увійшли Станіслав Лоботка із «Сельти», який заліковує травму, і Петер Пекарик із «Герти», що мало грає за свій клуб.

«Я мало не щодня спілкуюся з Лоботкою. Він почувається набагато краще, і це підтвердило вчорашнє медичне обстеження. Він сказав, що вже у вихідні буде готовий грати за свій клуб у першості Іспанії. Що стосується Пекарика, то я особисто зустрічався з ним у Берліні. Так, ситуація в нього в «Герті» не ідеальна. Після травми він рідко з'являється у складі. Але з точки зору здоров'я він готовий і може допомогти нам у поєдинках з Україною й Чехією», — пояснив тренер збірної Словаччини.

За словами наставника, ключовим гравцем збірної є Мартін Шкртел.

«Допоки наш капітан буде у формі й матиме бажання виступати у футболці національної команди, я завжди буду його викликати. Так, були чутки, що він може завершити ігрову кар'єру вже зараз. Однак після розмови зі мною він вирішив відкласти таке рішення. Ми домовилися, що він зможе його ухвалити в будь-який момент, коли відчує це необхідним. Утім, я впевнений, що він допоможе збірній і в наступному сезоні», — наголосив тренер.

«На нас чекають два дуже серйозних випробування. Спочатку поєдинок з Україною у Трнаві, а за чотири дні — матч у Празі з Чехією. У них вирішиться доля Словаччини в Лізі націй. Звичайно, ми хочемо добре виступити в обох зустрічах. Я гарантую, що ми докладемо всіх зусиль, аби успішно зіграти. А успішно — це означає виграти», — підсумував Павел Гапал.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.11.2018 18:20

Інформація для вболівальників щодо квитків на матч Ліги націй Словаччина — Україна

Інформація, де і коли можна обміняти сертифікати на квитки або придбат...

16.11.2018 00:25

Наставник збірної Словаччини Павел Гапал: «Будуть деякі сюрпризи, але до завтрашнього дня я залишу їх при собі»

Головний тренер збірної Словаччини Павел Гапал провів прес-конференцію...

06.11.2018 14:53

Ліга націй. Головний тренер збірної Словаччини оголосив склад на матчі з командами України та Чехії

Новий головний тренер збірної Словаччини Павел Гапал сьогодні назвав с...

Підписатися на новини