Віталій Одегов: «У грудні на нас чекає зустріч зі збірною Італії в Броварах»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу розповів про виступ своїх підопічних на турнірі в Чехії та поділився планами команди на майбутнє.

Наприкінці жовтня збірна України U-19 взяла участь у міжнародних змаганнях у Чехії, які завершила з двома перемогами та двома поразками. Після повернення додому наставник юнацької команди Віталій Одегов в інтерв’ю офіційному сайту Асоціації футзалу України оцінив виступ своїх підопічних та розповів про майбутні матчі.

Наша збірна взяла участь в «Ostrava Futsal Cup-2018». Які завдання ставилися перед командою на цьому турнірі?

— Збірна складається з хлопців 2000—2003 років народження. Переважна більшість із них — це 17—18-річні професіональні футзалісти, які виступають на рівні першої-другої ліги українського чемпіонату. У професіонального спортсмена не повинно бути гасла «Головне — не перемога, а участь». От і ми ставимо перед хлопцями завдання перемагати в усіх протистояннях. Тільки з такими цілями можна прищепити молодим гравцям психологію успішного спортсмена, психологію переможця.

​ Оскільки турнір був товариським, вам вдалося переглянути всіх виконавців?

— Ми привезли склад із 14-ти осіб і намагалися виділити ігровий час на майданчику всім, нехай і в різній кількості. Новачками були Владислав Сорокін («Кобра»), Ярослав Квасній («Енергія»), Олег Миргородський ( «АРПИ Запоріжжя»), Артем Литвиненко («Продексім-2»). Усі ці гравці отримали свій перший міжнародний досвід. Квасній, напевно, був наймолодшим на турнірі. Хлопцеві всього лише 15 років, але він залишив дуже непогане враження.

​ Ви могли б виділити когось із нашої команди?

— Більшу частину забитих м'ячів нашій збірній принесла перша четвірка. Вона практично без змін у своєму складі провела весь турнір. Гра цих виконавців була більш надійною, осмисленою й продуктивною. Це Федір Овакимян, Владислав Сорокін (обидва — «Кобра»), Денис Бланк («ІнБев-2») та Владислав Завертаний («Ураган-2»).

Які найближчі плани в нашої юнацької збірної?

— У березні ми братимемо участь в основному раунді відбору до Євро-2019. Для підготовки до нього один раз на місяць ми збираємося на короткий тренувальний збір. Частіше не виходить, оскільки всі гравці зайняті у своїх клубах. Намагаємося за час зборів проводити спаринги. На найближчий місяць із суперником ще не визначилися, а в грудні на нас чекає зустріч зі збірною Італії U-19. Зіграємо два матчі 18—19 грудня у Броварах.

​ Як оціните підсумки жеребкування основного раунду відбору Євро-2019? Що скажете про суперників нашої збірної в групі 4?

— Деяких опонентів ми вже бачили та знаємо. Маємо уявлення про стиль гри бельгійців та румунів, натомість збірна Македонії є незнайомою для нас. Маємо час, аби отримати про неї певне уявлення та знайти інформацію. Квартет більш-менш рівний. Він не є групою смерті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.09.2019 23:41

Збірна Іспанії — переможець першого юнацького чемпіонату Європи з футзалу

У латвійській Ризі відбувся фінал Євро-2019 (U-19) з футзалу, в якому...

06.09.2019 15:46

Юнацька збірна України з футзалу U-19 вирушила на Євро-2019

Підопічні Віталія Одегова візьмуть участь у чемпіонаті Європи, як...

27.08.2019 17:30

Українські арбітри працюватимуть на міжнародних матчах із футзалу

Харків’янин Денис Куций та іванофранківець Ярослав Вовчок о...

25.08.2019 12:02

Юнацька збірна України з футзалу поступилася одноліткам із Франції

У матчі за третє місце на Montaigu Futsal Cup підопічні Віталія Одегов...

Підписатися на новини