Спільна заява Федерації футболу України та Харківської обласної державної адміністрації щодо проведення в Харкові матчу за Суперкубок УЄФА

Лише два роки тому спільними зусиллями Федерації футболу України та керівництва Харківської області після тривалої вимушеної перерви до Харкова вдалося повернути великий футбол.

Із того часу на стадіоні «Металіст» відбулися вже три поєдинки національної збірної України, в яких головна команда країни здобула три впевнені перемоги. Історичним став нещодавній тріумф збірної під керівництвом Андрія Шевченка в матчі з Чехією. Адже за підсумками цієї зустрічі синьо-жовті забезпечили собі перше місце у групі B1 прем’єрного турніру Ліги націй УЄФА та ввійшли до 12-ти найсильніших збірних Європи.

Важливо, що в УЄФА й ФІФА відзначили високу якість організації міжнародних поєдинків у Харкові. Окрім того, і футболісти нашої збірної, і тренерський штаб, і експерти відзначали особливу атмосферу, яку своїми позитивними емоціями створювали на «Металісті» вболівальники.

Фото прес-служби ФФУ

Другий рік поспіль у місті відбуваються матчі групового етапу найпрестижнішого клубного турніру — Ліги чемпіонів УЄФА. Окрім того, у цьому році вперше в історії в Харкові відбулися переможні для ФК «Житлобуд-1» три матчі кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок та матч 1/16 фіналу змагань.

Такий успішний досвід став основою для спільного рішення керівництва Федерації футболу України та Харківської обласної державної адміністрації щодо підготовки заявки на проведення матчу за Суперкубок УЄФА у 2021 році на стадіоні «Металіст».

Федерація футболу України повідомила УЄФА про готовність поборотися за право проведення цього поєдинку в Харкові. Усі необхідні документи для оформлення повноцінної заявки, відповідно до вимог УЄФА, будуть зібрані спільно ФФУ та керівництвом ХОДА до лютого 2019 року.

Є всі підстави розраховувати на те, що Харків зможе провести матч за Суперкубок УЄФА на найвищому рівні. Підтвердженням цього є організація фіналу Ліги чемпіонів у Києві в травні цього року, що заслужила найвищу оцінку керівництва УЄФА.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.05.2018 00:44

Квитки на фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Офіційна заява ФФУ

Сьогодні у ЗМІ та соцмережах з’явилася інформація про те, що Фед...

26.05.2018 14:01

Київський фінал Ліги чемпіонів. Від Лос-Анджелеса до Токіо та від Ліверпуля до Кейптауна

У Лос-Анджелесі пряма трансляція фіналу в Києві розпочнеться...

25.05.2018 23:42

«Реал» та «Ліверпуль» у Києві: команди прилетіли в четвер, а сьогодні випробували газон НСК «Олімпійський»

Делегації фіналістів Ліги чемпіонів прибули до столиці України та акти...

Підписатися на новини