Тренери-слухачі Центру ліцензування провели майстер-клас для вихованців академії Федерації футболу України

31 жовтня на полі НТК ім. В. Баннікова за ініціативи Федерації футболу України відбувся унікальний захід, у рамках якого тренери-слухачі Центру ліцензування ФФУ провели майстер-клас для вихованців академії Федерації футболу України.

Запозичаючи досвід провідних футбольних держав, на тренування до дітей ФФУ запросила вже професійних наставників, які зараз розпочали навчання в Центрі ліцензування для отримання диплому найвищої тренерської категорії — PRO.

Фото Павла Кубанова

Заняття з майбутніми футболістами проводили слухачі курсів — Гліб Платов, який працював у тренерському штабі «Динамо» Сергія Реброва, а зараз набуває досвіду у футбольній академії Катару, та Андрій Ущаповський, який після закінчення кар'єри гравця («Борисфен» та «Дністер») був дитячим тренером в овідіопольській ДЮСШ, очолював білоцерківський «Арсенал-Київщину», а зараз входить до тренерського штабу ФК «Арсенал-Київ».

Фото Павла Кубанова

Відкрив захід перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, який відзначив гарну можливість і для тренерів, і для дітлахів почерпнути для себе багато корисних речей, набути досвіду, який буде використовуватися в майбутньому. «Залучення професійних наставників — це важливий етап застосування передових підходів у тренувальному процесі академії Федерації футболу України. Дитяча футбольна академія ФФУ — це комплексний проект із великим майбутнім. Головне завдання в роботі федерації й академії — популяризація дитячо-юнацького футболу. Задля цього ми й запрошуємо на тренування юних футболістів уже професійних тренерів, яким також цікаво отримати досвід роботи з дітьми», — сказав Вадим Костюченко. 

Фото Павла Кубанова

Майстер-клас тривав більше години. Юні футболісти із завзяттям робили вправи, грали на техніку, проводили двосторонки і навіть виконували деякі серйозні тактичні завдання, як у дорослому футболі. Словом, позитивний заряд від майстер-класу отримали всі — і діти, і тренери, адже заняття в Дитячій футбольній академії ФФУ спрямовані тільки на позитив, розвиток дитячих здібностей та популяризацію футболу.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.07.2018 22:31

Фестиваль чемпіонів у Київській області — на «Футбольних канікулах із ФФУ»

У суботу, 28 липня в селі Княжичі, що на Київщині, в рамках проекту &l...

06.07.2018 15:43

Вадим Костюченко: «Футбольні канікули з ФФУ стають дедалі популярнішими, проект продовжує розвиватися»

На тренувальних полях НТК ім. В. Баннікова триває третій тиждень реалі...

27.06.2018 17:10

Два нові футбольні майданчики відкрито в Черкаській області

Перший віце-президент Федерації футболу України Олег Протасов та голов...

Підписатися на новини