Валерій Паламарчук: «На турнірі в Данії дівчата вище голови не стрибнули»

Дівоча збірна України WU-17 за рейтингом значно поступалася суперницям по кваліфікаційному раунду чемпіонату Європи — данкам і чешкам. Тож на турнірі в Данії дива не сталося, наші землячки фінішували третіми, взявши гору лише над аутсайдерами, однолітками з Фарерських островів, і до еліт-раунду не пробилися.

— Приховувати не буду, ми серйозно налаштовувалися дати бій збірній Чехії у боротьбі за друге прохідне місце, оскільки господарки помітно переважали всіх у класі, — говорить головний тренер дівочої збірної України Валерій Паламарчук. — Але, мабуть, є й моя провина, що поєдинок із чешками проходив не так, як би того хотілося. Скоріше за все, треба було зіграти від оборони й розраховувати на швидкі контратаки, бо в позиційному наступі ми ніяких дивідендів не здобули.

— Можливо, на виступі ваших підопічних негативно позначилися якісь перешкоди в підготовчий період?

— Так сказати не можна, адже завдяки керівництву ФФУ ми на виїзді провели спаринги зі збірними Азербайджану та Грузії, взяли участь у Турнірі розвитку під егідою УЄФА у Фінляндії. Отже, нагода відібрати всіх найсильніших футболісток цієї вікової групи була, але, на жаль, вище голови вони не стрибнули.

— Хто складав кістяк збірної, і в яких компонентах наші дівчата відчутно поступалися суперницям?

— Найбільше було футболісток «Родини-Ліцею» з Костополя, але я б не назвав цю команду базовою. У стартовому складі приблизно рівною мірою були представлені п’ять клубів. Щодо вразливих місць, то нам не вистачало вміння швидко переходити з оборони до наступу. Можливо, це наслідок бажання перестрахуватися й уникнути елементарних помилок, які б призвели до пропущених м'ячів.

— І що далі?

— Оскільки половина заявлених на турнір у Данії футболісток були 2003 року народження, то вони матимуть змогу змагатися й у наступному відбірному циклі європейського чемпіонату серед 17-річних. Сподіваюся, що накопичений міжнародний досвід стане їм у пригоді й допоможе в майбутньому виступити успішніше.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини