Тренер збірної Словаччини Павел Гапал: «Із нетерпінням чекаю матчу з Чехією. Але важливий і поєдинок з Україною»

Чеський спеціаліст Павел Гапал сьогодні офіційно став головним тренером збірної Словаччини. На прес-конференції в Братиславі його представив президент Словацького футбольного союзу Ян Ковачик. 

Після короткого вступного слова голови СФС новий керманич збірної Словаччини поділився з журналістами своїми планами.

Про зміни в команді

«Я хочу внести радикальні зміни до тренерського штабу й оточити себе людьми, яким я довіряю. Я вже спілкувався з тренером молодіжної команди Адріаном Гулею, а також із Мирославом Стохом (головний тренер «Нітри». — Прим.). На мою думку, у самому складі не буде багато змін. Особливо коли йдеться про досвідчених гравців. 

Хотів би бачити у своїй збірній багатьох хлопців, з якими працював у молодіжній збірній Словаччини. Правда, от Мартін Хрієн випав із поля зору. Адам Зреляк має обмаль ігрової практики. Але інші гравці зі словацької молодіжки, такі, як Лоботка, Шкриньяр і Беро, обов'язково будуть запрошені до збірної».

Про перші плани

«Спочатку планую вирушити до Неаполя, щоб зустрітися з Мареком Гамшиком. Потім поїду до Туреччини й поспілкуюся з тамтешніми нашими легіонерами — Мартіном Шкртелом і Юраєм Куцкою. Далі відвідаємо Берлін і Ондрея Дуду. Я вже говорив зі Штефаном Тарковичем й обов'язково пораджуся з Яном Козаком».

Про ігрове бачення

«Кожен тренер хоче, щоб його команда грала в атакувальний футбол, перемагала, забивала багато м'ячів. Є таке бажання й у мене, але доводиться виходити з того, що є. Із підбору гравців. Ось я вже бачу, що у збірної є проблема із забивними форвардами».

Про дисципліну

«Я здивований поведінкою семи футболістів, які гуляли після поразки в нічному клубі. У молодіжній збірній Словаччини у мене таких проблем не було. Сподіваюся, ми домовимося з гравцями про правила поведінки, і таких неприємностей більше не виникатиме».

Про наступні матчі в Лізі націй

«Коли ми будемо грати з Чехією, я керуватиму словацькою збірною і зроблю все для перемоги. Із нетерпінням чекаю цього матчу. Але важливий і поєдинок з Україною. У разі двох перемог у нас є шанс фінішувати другими в груповому раунді Ліги націй».

Про заробітну плату

«Отримуватиму 15 тисяч євро на місяць. Плюс є домовленість про особливу ​​премію у 200 тисяч євро за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи».

Свій дебютний поєдинок у якості наставника збірної Словаччини Павел Гапал проведе 16 листопада. Його команда в рамках Ліги націй зіграє зі збірною України. Матч відбудеться у Трнаві (початок — о 21.45 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.10.2018 03:02

Наставник збірної Чехії Ярослав Шилгавий: «Ми зіграли проти українців краще, ніж у першому матчі»

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгавий поділився з представник...

15.10.2018 21:20

Збірна Чехії провела передігрове тренування в Харкові

Команда Ярослава Шилгавого у складі 22-х футболістів випробу...

15.10.2018 21:15

Ярослав Шилгавий: «В української команди дуже сильна група гравців атаки. Але я не боюся нікого й нічого...»

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгавий напередодні поєдин...

12.10.2018 20:37

Ярослав Шилгавий: «Я радий, що мій дебют у ролі тренера випадає саме на матч зі Словаччиною»

Наставник збірної Чехії Ярослав Шилгавий напередодні матчу Ліги націй...

Підписатися на новини