У Києві відбувся фінальний етап Всеукраїнського турніру з дворового футболу

21 жовтня за ініціативи Федерації дворового футболу України, Міністерства молоді та спорту України, під егідою Федерації футболу України та за участю благодійного фонду «Розвиток футболу України» на полях НТК ім. В. Баннікова відбувся фінальний етап Всеукраїнського дитячого турніру з дворового футболу серед команд 2006—2008 років народження.

У фінальному турнірі за перемогу змагалися 10 команд із Херсонщини, Чернівців, Полтавщини, Волині, Запоріжжя, Вінниці, Донеччини, Луганщини, Київщини та Чернігівщини. У матчі за третє місце кияни перемогли лучан — 3:2. У вирішальному поєдинку полтавці з херсонцями зіграли внічию — 2:2, а в серії пенальті більш влучними були представники Полтавщини — 3:2.

Фото Павла Кубанова

Усі учасники турніру отримали з рук першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка, заступника міністра молоді та спорту України Миколи Даневича, президента федерації дворового футболу Іллі Киви дипломи, медалі, кубки та футбольні м’ячі, а головний переможець із Полтавської області — сертифікат на побудову сучасного футбольного майданчика у своєму місті.

Кращим воротарем турніру було визнано Ігоря Близнюка, кращим захисником — Артема Воловича, кращим гравцем — Дмитра Бординського. 

Організатори впевнені, що подібні заходи сприятимуть оздоровленню дворового середовища та залучатимуть молодь до активного здорового дозвілля. Турнір було створено з метою розвитку та популяризації дитячо-юнацького футболу в Україні, оздоровчої роботи з дітьми, профілактики правопорушень серед неповнолітніх та привернення уваги суспільства до організації дозвілля й відпочинку дітей.

Фото Павла Кубанова

«Такі турніри допомагають нам ростити сильне, здорове покоління. Ми маємо забрати дітей з вулиці та дати їм можливість спрямувати свою енергію в таку чудову гру, як футбол. Із тих хлопчиків, що вийшли на футбольне поле, обов'язково виростуть справжні захисники батьківщини, сім'ї, дітей, адже спорт загартовує й дисциплінує», — зазначив на церемонії нагородження команд Вадим Костюченко.

Фото Павла Кубанова

У свою чергу Микола Даневич відзначив внесок федерації футболу у можливість підлітків проявити себе у спорті:

«Напевно, у кожному дворі є команди, які майже щоденно грають біля своїх осель. Діти дуже активні, охочих грати — вдосталь, а Федерація футболу України допоможе з тим, щоб грати було де».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.05.2018 00:45

У чемпіонаті з дворового футболу перемогли волиняни

З 26-го по 28 травня у Києві на міжшкільному стадіоні по вулиці Богати...

15.04.2018 17:58

«Мільйон на стадіон»: у Києві розпочався Всеукраїнський турнір із дворового футболу

15 квітня у Навчально-тренувальному комплексі ім. В. Баннікова пі...

Підписатися на новини