Андрій Павелко: «У Дніпрі з Туреччиною збірна України зіграє в новій формі»

Як ми вже повідомляли, у п’ятницю на НСК «Олімпійський» відбулася традиційна зустріч президента Федерації футболу України Андрія Павелка з журналістами.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Андрій Васильович прокоментував останні успіхи національної збірної України та розповів про найближчі плани щодо головної команди країни.

«Ми достроково здобули перше місце у групі Ліги націй, і за це я хочу подякувати не лише тренерському штабу та гравцям, а й усім клубам та дитячо-юнацьким школам, тренерам, які виховували нинішніх футболістів національної команди, — сказав президент ФФУ. — Окрема подяка нашим уболівальникам! Також я хотів би відзначити роботу комітету національних збірних, який очолює Мирон Маркевич. Є заслуга цих фахівців і в успіхах наших юнацьких збірних U-17 та U-19, що подолали перший кваліфікаційний бар’єр на шляху до Євро. Не можу не згадати зараз і про вихід збірної U-20 до фінальної частини чемпіонату світу. Погодьтеся, це говорить про системну роботу команди фахівців, яку очолює Мирон Маркевич.

Але треба говорити відверто — наша національна команда домагається успіхів у непростих умовах. Нам потрібно ще багато чого зробити для розвитку дитячо-юнацького футболу, щоб створити міцний фундамент для регулярних успіхів наших збірних. Тож зараз нам не потрібно літати в хмарах, а потрібно продовжувати будувати поля, готувати тренерів, щоб діти займалися футболом у сучасних умовах під наглядом кваліфікованих фахівців. У той же час успіхи національної збірної, гра її лідерів мають бути додатковим стимулом для дітей займатися футболом.

Національна команда має провести ще один матч у Лізі націй — 16 листопада на виїзді зі Словаччиною, а завершить рік вона 20 листопада в Дніпрі поєдинком із Туреччиною. Між іншим, у цьому матчі збірна України вперше вийде на поле у білій формі, яка була презентована на НСК «Олімпійський» разом із комплектами традиційних, синього та жовтого, кольорів.   

Ми намагаємося максимально розширити географію виступів національної команди. Рік тому вона грала тут, на НСК «Олімпійський», потім, уже в цьому році, були Львів та Харків. Тепер на черзі Дніпро. Зараз ми серйозно розглядаємо варіант, щоб наступного року збірна вперше в історії провела один зі своїх домашніх матчів у Полтаві. Це буде своєрідна подяка керівництву полтавської «Ворскли» та міста за роботу з модернізації стадіону.

Ми хочемо, щоб збірну у своїх містах на власні очі могло побачити якомога більше вболівальників, адже постійні аншлаги на матчах національної команди говорять про великий інтерес до неї. Окрім того, це додатковий стимул для наших міст у розвитку футболу. Рішення вперше провести фінальний матч Кубку України в Запоріжжі, нашій футбольній кузні кадрів, — це, крім іншого, також зусилля, спрямовані на популяризацію футболу».  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини