Майстер-клас футболу від збірної ветеранів України на Волині

Візит збірної України серед ветеранів на Волинь був поєднаний зі святкуванням Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці. А ще — відкриттям у місті Горохів після реконструкції футбольного стадіону. Напевно, саме вдале поєднання всіх заходів зібрало на трибунах тисячі глядачів, а цікава розважальна програма розпочалася із самого ранку.

Знаменитості нашого футболу, здійснюючи турне на підтримку української армії в зоні ООС, уперше цього року завітали на Волинь. Звітний візит, як і всі попередні, відбувся за підтримки Федерації футболу України, Асоціації ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес». Тренери Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський підібрали знаний за іменами склад, який уболівальники зустріли жвавими оплесками: Владислав Ващук, Олег Собуцький, Юрій Максимов, Едуард Цихмейструк, Святослав Сирота, Богдан Шершун, Сергій Шищенко, Віктор Ульяницький, Віталій Мандзюк, Євген Левченко, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Віталій Самойлов, В’ячеслав Свідерський та Володимир Бондаренко.

 

Безпосередньо матчу між збірною ветеранів та найкращими гравцями Горохівщини передував футбольний фестиваль, на який з’їхалися десятки команд. «Сьогодні дійсно знаковий день для нашого району. Вдалося зібрати в одному місці всю футбольну спільноту, підбити підсумки року, — розповів голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк. — У нас люблять футбол, загалом є 32 команди, які беруть участь у турнірах різного рівня, головна команда виступає в чемпіонаті області. Реконструкція стадіону «Колос» у Горохові давно назріла, районна влада очолила цей проект, виділила фінансування, але без допомоги підприємств та звичайних уболівальників навряд чи все відбулося б у такий стислий термін. Відтепер маємо гарну арену для проведення змагань, на яку з радістю запросили команду видатних вітчизняних футболістів».

Збірна Горохівського р-ну — збірна України — 2:6

Якщо інфраструктура Горохова активно розвивається, то рівень гри місцевих ветеранів футболу має підтягнутися. Як не намагалися горохівчани дати гідний опір зіркам, нічого в них не вийшло. Хоча не все так погано. Команда має бійцівський характер. Це стало зрозуміло наприкінці гри. До того часу ветерани збірної України у своє задоволення комбінували, показували технічні прийоми, багато били по воротах, отримуючи задоволення від гри самі та даруючи насолоду глядачам. Тричі відзначився найкращий бомбардир в історії донецького «Металурга» Сергій Шищенко, по разу — Олег Собуцький, Едуард Цихмейструк та Євген Левченко. Лише після цього ініціативою заволоділи господарі, які зуміли скоротити розрив у рахунку на два м’ячі.

 

«Свято 14 жовтня є символічним для українського народу, цього дня ми віддаємо належне всім захисникам нашої рідної землі, — відзначив віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Не дивно, що на футбольний матч, якому передувало вшанування героїв сьогодення — військових, які пройшли горнило АТО або зараз продовжують там нести службу, — прийшло так багато глядачів. На Волині люблять та розуміють футбол, що зайвий раз підкреслюють наші візити до цього чудового краю, турбуються про його розвиток. Ми й надалі будемо сюди приїжджати, маємо запрошення з багатьох міст. А серед найближчих планів збірної — візит до дружніх нам Іспанії та Португалії, де ми проведемо три матчі з відомими місцевими командами та зустрінемося з численною діаспорою».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини