Андрій Шевченко: «П’ять днів на підготовку до матчу із Чехією вважаю оптимальним терміном»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання представників ЗМІ на прес-конференції напередодні відкритого тренування на ОСК «Металіст» у Харкові.

— Хочу звернутися до вболівальників, — розпочав розмову Андрій Шевченко, — нам дуже потрібна підтримка в грі з Чехією. Сподіваюся, що буде повний стадіон. Розраховуємо на дванадцятого гравця. Ми дуже раді перебувати тут, у Харкові. Збірна України вже давно не грала в цьому місті. Сподіваюся, за вашої підтримки ми покажемо хороший футбол.

— Чи була у вас розмова з Кулачем та яка подальша доля у збірній Луніна?

— З Кулачем розмова була, ми подякували йому за те, що він приєднався до нас. На жаль, у нас вибули кілька гравців, тому було дуже важливо знайти футболіста, який би міг створити конкуренцію, і ми знайшли його в особі Кулача. Владислав дуже добре виглядав в останніх матчах за «Ворсклу», отримав у них міжнародний досвід. Сподіваюся, він нам допоможе.

Відносно Луніна — сьогодні він візьме участь у матчі молодіжної збірної, а завтра повернеться до нас. Також будемо дивитися за динамікою відновлення наших гравців, які мають пошкодження. Якщо буде потрібно, будемо ще довикликати футболістів із «молодіжки».

— В якому стані перебуває Ярмоленко?

— Андрій сьогодні братиме участь у розминці, у нього індивідуальна програма. Якщо все буде гаразд, завтра він розпочне повноцінні тренування.

Невеличке ушкодження також у Макаренка. Сьогодні він також буде проводити розминку, а завтра будемо визначатися щодо нього та решти гравців, які мають мікротравми. Завтра буде вже більш серйозна робота, будемо готуватися вже безпосередньо до найближчого суперника.

— Розкажіть детальніше про підготовку до матчу.

— Проведемо сьогодні тренування, подивимося на стан гравців, визначимося з їхньою кількістю, хто залишиться працювати. Завтра — дворазове заняття, потім переходимо на одне тренування на день. Дочекаємося гри Словаччина — Чехія й будемо безпосередньо готуватися до нашого матчу.

— Як змінилася гра чехів з новим тренером?

— Завтрашній матч чехів дасть нам усю інформацію. Виходячи з результату гри наших суперників, будемо будувати власну підготовку.  

— Чи є плюсом для нас, що збірна України має додаткові дні для підготовки у порівнянні з Чехією?

— П’ять днів на підготовку після матчу з Італією вважаю за оптимальний термін. І італійцям, і нам було зручно зіграти 10-го числа. 

— Коли плануєте визначитися зі складом на гру з Чехією?

— Зараз у нас є час. Ці п’ять днів дають нам можливість подивитися на стан гравців. Після сьогоднішнього та завтрашнього тренування вже будемо дивитися, що виглядає краще, хто відновився, а хто — ні. 

— Гра з Італією дала вам додаткову інформацію про ваших підопічних?

— Ми намагалися надати ігровий час тим футболістам, які грали менше, деякі з них вийшли на поле. Я задоволений результатом. Було два різних тайми. У другому команда діяла більш компактно та продуктивно, були непогані відрізки й у першому.

На підготовку до матчу з Італією було небагато часу, тепер сподіваємося більш продуктивно попрацювати. Є час згадати старі зв’язки. Є певні напрацювання на гру проти Чехії.

— Чи плануєте ще серйозних суперників у товариських матчах на кшталт Італії?

— Чим сильніше суперник, тим краще для збірної, але не завжди вдається домовитися.  У листопаді в нас буде матч проти Туреччини у Дніпрі. Це теж дуже гідний суперник. У таких матчах будемо намагатися дати шанс тим гравцям, які раніше були задіяні менше.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини