Італія — Україна: відмінна репетиція зі статусним суперником

За свою більш ніж 25-річну історію національна команда України не так уже й часто проводила контрольні поєдинки з топ-збірними світу. І матч у Генуї стане лише третім товариським поєдинком синьо-жовтих проти «Скуадри Адзурри».

До цього побачення українці зустрічалися з італійцями в товариських матчах лише двічі: у червні 2006-го, під час підготовки до чемпіонату світу, та в березні 2011-го — готуючись до домашнього чемпіонату Європи. У першому випадку у швейцарській Лозанні на «Стад Олімпік де ля Понтез» була зафіксована нічия — 0:0, у другому синьо-жовті поступилися — 0:2.

Та й у цілому контрольні поєдинки з топ-збірними для нашої команди складалися не надто вдало. Усе почалося з березня 2000-го, коли збірна України на виїзді поступилася Англії з рахунком 0:2. Ще більш переконливу перемогу — 3:0 — англійці здобули за чотири роки, і знову на власному полі.

Двічі наша національна команда в контрольних матчах поступалася Франції. У тому ж таки 2004-му українці зазнали мінімальної поразки — 0:1 (єдиний гол у зустрічі забив Зінедін Зідан) у гостях, а у 2011-му з великим рахунком (1:4) поступилися вдома.

Два рази синьо-жовті зустрічалися з командою Голландії: у 2008-му на виїзді поступилися — 0:3, а за два роки в Донецьку розійшлися з представниками Країни тюльпанів миром — 1:1 (цікаво, що голи у складі обох збірних забивали майбутні одноклубники по київському «Динамо» Джермейн Ленс та Олександр Алієв).

Не вдалося нашій команді відсвяткувати перемогу й у товариському матчі зі збірною Німеччини, який приймав реконструйований до Євро-2012 столичний НСК «Олімпійський». Виграючи після першого тайму — 3:1, українці не втримали перевагу у два м’ячі, й у підсумку іспанський рефері Веласко Карбальо зафіксував бойову нічию — 3:3.

А от у матчі з Уругваєм, який відбувся восени 2011-го, синьо-жовтим для позитивного результату не вистачило одного голу: на влучні постріли Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки гості відповіли м’ячами Альваро Гонсалеса, Дієго Лугано та Абеля Ернандеса.

Ну і, звісно, окремо слід згадати матч проти збірної Бразилії, який у жовтні 2010-го пройшов у англійському Дербі. Тоді синьо-жовті, якими керував Юрій Калітвінцев, спробували дати справжній бій «чарівникам м’яча», але клас бразильців виявився вищим. Дані Алвес та Алешандре Пато, забивши по голу в кожному з таймів, принесли бразильцям «суху» перемогу — 2:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини