Національна команда України розпочала збір перед матчами з Італією та Чехією

У понеділок синьо-жовті почали з’їжджатися до Києва, щоби розпочати підготовчий збір до двох матчів — товариського проти Італії (10 жовтня) та офіційного, у рамках Ліги націй, проти Чехії (16 жовтня).

Першим із гравців до готелю Alfavito прибув захисник Ярослав Ракіцький. Буквально через п’ять хвилин після нього «підтягнулися» й воротарі — Денис Бойко та Андрій П’ятов, а за ними — й решта гравців. Привернув увагу представників мас-медіа, які чекали на збірників перед готелем, приїзд Андрія Ярмоленка, який прибув першим із легіонерів. Андрій приїхав на білому автомобілі, після чого його за кермом змінила дружина — у збірній авто гравцю атаки не знадобиться. «Вест Хем» Ярмоленка зіграв ще минулої п’ятниці, а тому Андрієві вистачило часу, щоб до заїзду відвідати батьків.

До речі, з викликаних з іноземних чемпіонатів футболістів на обід прибули лише троє — крім Ярмоленка, ще один «англієць» — Олександр Зінченко, а також дебютант головної команди Ігор Пластун. Нічним рейсом з Іспанії прибуде захисник тамтешнього «Луго» Василь Кравець. Решта «іноземців» приєднаються до команди вже завтра в аеропорту Генуї.

Фото прес-служби ФФУ

Аби не накопичувати авіа-милі…

З огляду на короткий час перебування в Києві тренерський штаб прийняв рішення не накопичувати для футболістів кількість перельотів за одну добу. Відтак Коноплянка, Маліновський, Яремчук, Макаренко, Петряк, Лунін прилетять до Італії майже в той же час, коли там приземлиться чартер з національною командою на борту. Відтак до гранд-готелю Savoia команда поїде вже в повному складі.

У гравців, які все ж прибули до столиці, такого інтенсивного графіку перельотів не було, оскільки Ярмоленко та Зінченко прилетіли в суботу, а Пластун вирішив привезти до рідного міста свою сім’ю та й до того ж, як новачок, вважав, що йому просто необхідно бути на місці в перший день збору. Єдиний виняток — Василь Кравець. Через віддаленість Луго від транспортних шляхів Василеві швидше дістатися Києва, ніж Генуї, куди він зміг би доїхати аж завтра пізно ввечері — після завершення передматчевого тренування.

Фото прес-служби ФФУ

Буяльський вибуває

На жаль, не зможе допомогти збірній Віталій Буяльський. Півзахисник «Динамо» розтягнув гомілковий м’яз у матчі Ліги Європи з «Яблунцем». На відновлення, за оцінкою лікарів, знадобиться від 10-ти до 14 днів. Відтак Віталій прибув до готелю Alfavito зі знімками ушкоджених м’язів. Поспілкувавшись з головним тренером та лікарями, Віталій залишив розташування збірної, щоби продовжити лікування.

Перше тренування

Сьогодні в збірників перше тренування, яке розпочнеться о 18.00 на полі НТК імені Баннікова. Оскільки гравці прибули в різному функціональному стані, заняття матиме відновлювальний характер для футболістів, які грали в клубах вчора й більш інтенсивний для тих, хто зіграв раніше.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної команди

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

11.06.2023 12:24

Андрій Ярмоленко: «Сергій Станіславович любить розумний футбол, щоб був баланс між атакою та обороною»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко розповів про під...

Підписатися на новини