У Києві стартував Фестиваль чемпіонів академії Федерації футболу України

6 жовтня в Києві за ініціативи Федерації футболу України та під егідою Дитячої академії футболу ФФУ на полях НТК ім. В. Баннікова стартував унікальний дитячий турнір  — Фестиваль чемпіонів академії Федерації футболу України, який урочисто відкрили перші віце-президенти ФФУ — Олег Протасов та Вадим Костюченко.

Турнір проходить серед дітей 2010—2011 років народження та відбуватиметься в три етапи — 6-го, 13-го та 20 жовтня. Його унікальність полягає в тому, що 10 команд із Києва та області (ФК «Джуніор Старс», ФК «Київ», ФК «Ніка», ДЮСШ «Атлет», ФК «Троєщина», ФК «Фаворит», ФК «Олімпік», ФК «Броварія», ФК «Барса», академія ФФУ) зіграють між собою, не визначаючи переможця. Точніше, переможцями стануть усі команди-учасниці. Таким чином Федерація футболу України застосовує нову філософію, впроваджуючи для наймолодших футболістів форму змагань, в яких результат не буде головною метою.   

У турнірі не буде переможців, але всі його учасники отримають нагороди від організаторів. Головна мета турніру — популяризація футболу серед дітей по всій Україні, а також перевірка підготовки футболістів у цьому віці, адже на футбольних майданчиках практику отримають усі гравці, і кожному буде надано шанс проявити себе.

Фото прес-служби ФФУ

Вадим Костюченко у своєму вітальному слові передав учасникам турніру вітання від президента ФФУ Андрія Павелка та головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка та побажав юним футболістам хорошої гри, акцентувавши увагу на тому, що в подібному форматі федерація проводитиме дитячі турніри й надалі:

«Коли діти свідомо починають займатися спортом, у тому числі й футболом, не можна при перших невдачах відбивати в них бажання грати. Так само не варто підносити й перші перемоги як значне досягнення, адже за ними можуть бути й гіркі поразки. Скажу чесно: ФФУ певною мірою запозичила досвід у нашої початкової школи, де першачкам не виставляють оцінки. Навіть якщо дитина помилилася (у нашому випадку — команда програла), варто тільки підбадьорити хлопців, сказавши, що наступного разу в них обов'язково все вийде».

У свою чергу Олег Протасов привітав усіх учасників та підкреслив, що всі команди, які зібралися на турнірі, мають можливість грати на хороших майдачниках і хорошими м'ячами, а також наголосив, що основна філософія даного фестивалю — це гра не на результат, щоб діти могли відчувати себе впевненіше на футбольному полі.

Відзначимо, що 6 жовтня, незважаючи на незвичні умови змагань, усі матчі пройшли в цікавій та напруженій боротьбі.  

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.07.2019 19:43

Юний футболіст з України провів два тижні в літньому таборі академії Марсет

Реалізовано черговий етап співпраці Української асоціації футболу та ф...

04.06.2019 17:00

До уваги батьків! Дитяча футбольна академія УАФ оголошує набір до дівчачої футбольної групи

Українська асоціація футболу оголошує набір дівчаток 2008—2009 р...

31.03.2019 13:10

Юні футболісти з України побувають у літньому таборі футбольної академії Марсет в Іспанії

У рамках навчально-методичного семінару для тренерів дитячо-юнацьких к...

Підписатися на новини