Ліга чемпіонів УЄФА: «Шахтар» після дубля Мораєса дозволив «Ліону» вирвати нічию

У другому турі групового етапу Ліги чемпіонів гірники на виїзді не втримали перевагу над бронзовим призером чемпіонату Франції.

У порівнянні з грою проти «Хоффенхайма» Паулу Фонсека зробив у складі своєї команди кілька змін. Автор рятівного голу на ОСК «Металіст» Майкон з’явився на полі з перших хвилин, під нападником зіграв Алан Патрік, до центру оборони повернувся Кривцов, а справа в захисті вийшов Матвієнко.

Враховуючи, що «Ліон» приймав гірників за порожніх трибун, фактор свого поля на користь французів не грав. Відповідно і традиційних «господарських» стартових хвилин ми сьогодні не побачили. По суті, єдиний гольовий момент «Ткачів» у першому таймі на 11-й хвилині не використав Дембеле. Спершу форвард «Ліона» не зумів переграти у ближньому бою П’ятова, хоч той і вийшов за межі штрафного майданчика, а потім невдало спробував добити у порожні ворота.

«Шахтар» відповів набагато гостріше. Спершу пристрілку виконали Тайсон і Майкон, а на 21-й хвилині Мораєс ледь не закинув «за комірець» Лопешу. Незабаром пильність португальського голкіпера суперників перевірив Марлос. А на 44-й хвилині гірникам вдався гол «у роздягальню»: Тайсон запустив лівим флангом Ісмаїлі, той прострілив у штрафний майданчик, і Мораєс замкнув передачу. Бразилець забив свій перший м’яч за «Шахтар» у Лізі чемпіонів.

По перерві «Ліон» все ще не міг оговтатися від пропущеного голу, а донеччани посилили тиск. Як наслідок, на 55-й хвилині Мораєс у блискучому стилі оформив дубль. «Шахтарю» вдалася стрімка контратака: Матвієнко перехопив м’яч, Марлос його протягнув до чужого штрафного майданчика, потім Алан Патрік відпасував на Мораєса, і той елегантно пробив у дальній кут.

Забивши другий м'яч, помаранчево-чорні впіймали кураж і могли відзначитися ще, однак Мораєс не влучив у ворота після класної контратаки, а Матвієнку зовсім трохи не вистачило для виходу сам на сам. Проте господарям все ж вдалося прийти до тями після подвійного нокдауну.

Багато що змінив вихід на заміну Депая. Атаки «Ліона» флангами одразу стали гострішими, у французів почали виникати моменти. П’ятову довелось рятувати команду після ударів Дембеле і Менді, однак у наступних епізодах воротар збірної України був безсилий. На 70-й хвилині Фекір виконав просту подачу зліва, а захисники гірників не втримали Дембеле. 1:2. За кілька миттєвостей після серії помилок в обороні «Шахтар» пропустив вдруге — Дюбуа замкнув передачу Ауара.

Потім на стадіоні «Парк Олімпік Ліон» почалися справжні футбольні гойдалки. Забивати могли обидві команди, причому не раз. П’ятов дивом врятував після виходу Дембеле тет-а-тет, захисники заблокували удар Депая, свої спроби змарнували Папе Шейх Діоп і Фекір. За донеччан міг забивати Ісмаїлі, але не влучив у площину воріт на «побаченні» з Лопешем. На 90-й хвилині джокер Фонсеки Кайоде поцілив у поперечину після блискучого пасу п’ятою від Марлоса.

У підсумку «Шахтар» знову зіграв унічию з рахунком 2:2, але гра була набагато видовищнішою, ніж із «Хоффенхаймом». Маючи два очки в активі, гірники йдуть на третьому місці у своєму квартеті.

У матчі взяли участь футболісти «Шахтаря», які викликані на збір національної команди України: П'ятов, Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Степаненко, Марлос (замінений на 90+1-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2 тур

«Ліон» (Франція) «Шахтар» (Україна) 2:2 (0:1)

Голи: Дембеле (70), Дюбуа (72) — Мораєс (44, 55).

«Ліон»: Лопеш, Дюбуа, Марсело, Денаєр, Менді, Траоре (Депай, 63), Тузар, Ндомбеле (Папе Шейх Діоп, 87), Ауар, Дембеле (Корне, 81), Фекір (к).

Запасні: Горжлен, Морель, Маркал, Феррі.

Тренер: Бруно Женезіо.

«Шахтар»: П’ятов, Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Майкон, Степаненко, Марлос (Фернандо, 90+1), Алан Патрік (Коваленко, 75), Тайсон (к), Мораєс (Кайоде, 83).

Запасні: Шевченко, Хочолава, Бутко, Веллінгтон Нем.

Тренер: Паулу Фонсека.

Арбітр: Андріс Трейманіс (Латвія).

Попереджений: Фекір (46).

2 жовтня. Десін-Шарпйо. «Парк Олімпік Ліон».

«Хоффенхайм» (Німеччина) «Манчестер Сіті» (Англія) 1:2 (1:1)

Голи: Бельфоділ (1) — Агуеро (8), Сільва (87).

Турнірна таблиця

#

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

«Ліон»

2

1

1

0

4—3

4

2.

«Манчестер Сіті»

2

1

0

1

3—3

3

3.

«Шахтар»

2

0

2

0

4—4

2

4.

«Хоффенхайм»

2

0

1

1

3—4

1

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини