Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу» крокує регіонами країни

Після Києва один із провідних проектів із розвитку масового та шкільного футболу, Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу», впроваджений Федерацією футболу України та Благодійним фондом «Розвиток футболу України», покрокував регіонами нашої країни.

Першими естафету підхопили Кіровоградська, Тернопільська, Житомирська, Чернігівська та Рівненська області.

Кіровоградська область

Із 21-го по 26 вересня Новгородківщина об’єдналася в одну футбольну родину. У фестивалі взяли участь 192 дитини з п'яти шкіл району. Посприяла спортивному святу достатня кількість футбольних м’ячів та іншого інвентарю, який надала Федерація футболу України, а також якісна організація від обласної та районних федерацій футболу, Новгородківської РДА, районного відділу освіти, Новгородківської селищної ради. Відкрив фестиваль голова Кіровоградської обласної федерації футболу Віктор Безсмертний.

В останній день фестивалю вже традиційно, як і в інших регіонах України, було проведено «Солодкий кубок», де всі мали змогу показати свої навики та здібності на футбольному полі, яке було розподілене на окремі квадрати (при цьому всі учасники були поділені на команди).

На церемонії закриття фестивалю було проголошено переможця кубку, яким став Денис Ворона. Друге місце посів Богдан Рапіцький, третє — Максим Чорний. Усі вони отримали кубки та солодкі подарунки з рук Олександра Шевченка, начальника Кіровоградського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Окрім того, усі діти були нагороджені пам’ятними медалями учасників першого такого фестивалю в Новгородківському районі.

 

Тернопільська область

24—28 вересня проект завітав до спортивного комплексу Підволочиської дитячо-юнацької спортивної школи. У заході взяли участь 192 учні з 13-ти освітніх закладів Підволочиської та Скалатської ОТГ Тернопільської області.

Відкрив фестиваль голова Тернопільської обласної федерації футболу Тарас Юрик. Учасників привітали перший заступник голови Підволочиської селищної ради Володимир Ветрикуш, начальник відділу освіти Світлана Мотика, регіональний координатор проекту Галина Єднак.

Учасники заходу отримали від Федерації футболу України та Благодійного фонду «Розвиток футболу України» спортивний інвентар для занять футболом та сертифікати учасників, а також солодкі подарунки від місцевих організаторів.

 

Житомирська область

Далі фестиваль перемістився на Житомирщину, де 28 вересня в селі Пилиповичі Новоград-Волинського району відбулося справжнє футбольне свято, на яке завітали голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк, представники районного відділу освіти та інші гості.

У заході взяло участь близько 200 дітей із району. Організатори фестивалю одним із головних його завдань визначили перенесення в дитячому футболі акценту з результатів змагань на сам процес гри та отримання задоволення від неї.

 

Чернігівська область

У фестивалі на Чернігівщині взяли участь 192 учні шкіл м. Городня, серед яких було багато дівчат. Не залишились поза увагою і діти з багатодітних сімей, позбавлені батьківського піклування та інші соціально не захищені категорії.

Активну участь у проведенні заходу взяли вчителі фізичної культури, тренери місцевої ДЮСШ та волонтери. Координаторами фестивалю з боку Чернігівської обласної федерації футболу стали Анатолій Свистун і Тетяна Джуман, які напередодні заходу провели навчальний семінар із місцевими тренерами та волонтерами, визначивши завдання щодо організації та проведення футбольного свята.

В урочистому відкритті фестивалю взяли участь голова Чернігівської обласної федерації Геннадій Прокопович, голова Городнянської міської ради Андрій Богдан, керівники відділів освіти, фізичної культури і спорту, культури, ветерани футболу.

Футбольний фестиваль пройшов дуже жваво і активно, при цьому діти отримали практичні навички занять з футболу, багато позитивних емоцій та задоволення. На згадку про це свято в них залишилися ще й брендовані футболки і м’ячі.

 

 

Рівненська область

В останній тиждень вересня на Народний стадіон Дубровицького НВК «Ліцей-школа» прибули учасники фестивалю чемпіонів з міста Вараш, Володимирецького, Зарічненського, Рокитнівського районів та міста Дубровиці.

Відкрили свято народний депутат України Василь Яніцький, голова Дубровицької районної державної адміністрації Микола Петрушко, регіональний координатор проекту від Рівненської обласної федерації футболу Олексій Гладков.

Футбольне поле затишного стадіону було поділене на квадрати, в яких учасники фестивалю мали змогу позмагатися в різних конкурсах з елементами футболу, навчитися новим вправам. Організатори заходу вирішили поділити дітей по різних групах, не дотримуючись територіального принципу, тобто в кожній групі були юні футболісти з різних районів, що дало змогу дітям познайомитися між собою. Окрім суто футбольних станцій, учасники «Відкритих уроків» також поспілкувалися з працівниками поліції та психологом, які у відповідних квадратах провели цікаві бесіди та ігри з дітьми.

Тож футбол вкотре довів, що він є одним із соціальних явищ, які зближують дітей та підлітків і відривають їх від згубного впливу вулиці й надмірного перебування у «комп’ютерному світі». По завершенню фестивалю наданий ФФУ інвентар був розподілений між учасниками заходу.

Нагадаємо, що основною метою «Відкритих уроків футболу» є інтеграція вимушено переселених дітей із Донбасу й Криму до місцевих приймаючих громад, а також психологічна допомога дітям військовослужбовців. Окрім того, такі заходи допомагають малечі знаходити нових друзів та вчитися активній комунікації серед однолітків.

Лише восени до участі в проекті в різних регіонах України було залучено 4000 дітей та 500 волонтерів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини