У Будинку футболу почали обговорення створення Еліт-ліги ДЮФЛУ

У вівторок у Будинку футболу відбулася робоча зустріч, на якій обговорювалося питання реформування Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Зокрема — створення у змаганнях ДЮФЛУ Еліт-ліги. Нагадаємо, що перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко підтримав ідею такого реформування на Виконкомі ДЮФЛУ в серпні.

Цього разу участь у зустрічі взяли перший віце-президент Федерації футболу України Олег Протасов, тренери юнацьких збірних команд України, керівники ДЮФЛУ та представники окремих клубів, що беруть участь у змаганнях ліги.

Робоча група, яку очолював один із керівників Комітету дитячо-юнацького футболу ФФУ та віце-президент ДЮФЛУ Валерій Золотухін, презентувала присутнім результати своєї кропіткої роботи.

Так, було з’ясовано думки керівників клубів, що зараз грають у вищій лізі ДЮФЛ. Із 40 представників команд 26 сказали рішуче «так» створенню Eліт-ліги. Категорично проти такої реформи поки що шість клубів (всі — із Західного регіону).

Фото Павла Кубанова

Фахівці, яки виступають за створення Еліт-ліги, мотивують свою позицію тим, що буде суттєво підвищено якість підготовки футболістів. Гравці команд Еліт-ліги будуть проводити більше матчів із сильними суперниками. Противники в основному пояснюють своє небажання грати в новому дивізіоні різким підвищенням матеріальних витрат на переїзди.

Робоча група представила п’ять варіантів формули чемпіонату, що були напрацьовані під час підготовки до зустрічі. Усі вони передбачають два етапи. На першому формуються дві групи за територіальним принципом (кількість команд — від восьми до 14-ти, залежно від формули змагань), на другому або грають ще один груповий турнір із роз’їздами, або проводять фінальний турнір із чотирьох команд на нейтральному полі (півфінали, матч за третє місце та фінал). У кожного із запропонованих варіантів є свої певні переваги та недоліки, які й розглядалися під час зустрічі.

Фото Павла Кубанова

Після обговорення перший віце-президент ФФУ Олег Протасов запропонував ще більш детально вивчити запропоновані варіанти з урахуванням почутих пропозицій. При цьому відправити їх для вивчення й усім клубам-учасникам ДЮФЛУ, а вже згодом знову зібратися з представниками клубів, тренерами юнацьких збірних, керівниками ФФУ та ДЮФЛУ, щоб визначити формулу змагань Еліт-ліги, яка б задовольнила всі зацікавлені сторони.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.06.2019 22:38

До Дня захисту дітей УАФ провела «Фестиваль футболу BLOKHIN CUP-2019»

Сьогодні, 2 червня на полях НТК ім. В. Баннікова з ініціативи президен...

15.05.2019 17:07

Напередодні фіналу Кубку України в Запоріжжі відбулося нагородження учасників футбольного фестивалю

Запоріжжя живе футболом. Напередодні фінального поєдинку Кубку Ук...

13.05.2019 21:20

Іспити для кандидатів на отримання свідоцтва постійного посередника відбудуться 21 червня

8 травня відбулося засідання комітету з питань статусу та трансфе...

10.04.2019 16:25

До уваги ЗМІ! 13 квітня відбудуться матчі першого розіграшу BELANOV CUP

У суботу, 13 квітня стартує спільний проект Федерації футболу Укр...

Підписатися на новини