Чемпіонат України серед жіночих команд: західноукраїнське дербі та розгроми від харків'янок

23-24 вересня відбулися матчі 7-го туру чемпіонату України серед жіночих команд у вищій лізі. Також 19 вересня відбувся перенесений матч 2-го туру «Житлобуд-1» (Харків) — «Пантери» (Умань).

«Житлобуд-1» (Харків) «Пантери» (Умань) 8:0 (3:0)

Голи: Овдійчук (7, 28, 29, 89, з пен.), Шевчук (61), Петрик (73), Мозольська (74), Вороніна (90+2).

Чинний чемпіон «Житлобуд-1» не мав проблем у цьому матчі і розгромив суперників — 8:0. «Пантери» протрималися недовго. Трохи більше шести хвилин, коли лік голам у матчі відкрила найкраща футболістка країни Ольга Овдійчук. Харків'янки продовжили тиснути оборону аутсайдера, не використали кілька непоганих моментів, а забила знову Овдійчук. Причому двічі: на 28-й і 29-й хвилинах — 3:0. У капітана й воротаря «Житлобуду-1» Ірини Саніної в цій грі був вихідний, тому що «Пантери» практично не залишали свою половину поля.

Після перерви загальна ситуація на стадіоні «Олімпієць» очікувано не змінилася. За 15 хвилин після відновлення гри відзначилася Юлія Шевчук, потім два голи провели гравці, що вийшли на заміну — Анна Петрик і Анна Мозольська, яка на 89-й хвилині ще й заробила пенальті. До «точки» підійшла Овдійчук і оформила покер. У компенсований час Анна Вороніна з лівої поклала м'яч у ціль і встановила остаточний рахунок. 

«Житлобуд-2» (Харків) «Пантери» (Умань) 13:0 (3:0)

Голи: Полюхович (28, з пен., 39, з пен., 49), Калініна (41, 69), Малахова (51, 80, 85), Кумеда (54), Скориніна (56), Андрухів (64, 75), Кравчук (90+1).

Срібний призер минулого чемпіонату, харківський «Житлобуд-2», завдав розгромної поразки уманським «Пантерам».

Перебіг подій у першому таймі не передбачав, що матч завершиться з двозначним рахунком. Незважаючи на повну перевагу, господарі поля зуміли відкрити рахунок лише на 28-й хвилині, і ще до перерви довели його до 3:0. Та справжня злива голів розпочалася після перерви. У підсумку підопічні Наталії Зінченко реалізували 13 гольових атак: хет-трик на рахунку Яни Малахової та Тетяни Полюхович, по дублю забили Яна Калініна та Вероніка Андрухів і доповнили список авторів голів Анастасія Кумеда, Анастасія Скориніна та Роксолана Кравчук.

«Єдність-ШВСМ» (Плиски) «Львів-Янтарочка» (Львів) 1:1 (1:0)

Голи: Мазурова (27) — Фрейтас (84).

«Єдність-ШВСМ» із Плисок зустрічалась на своєму полі з дебютантом, «Львів-Янтарочкою». Господарі поля з перших хвилин заволоділи перевагою, яку тримали більшу частину матчу й реалізували її вже на 27 хвилині. Віталіна Мазурова переграла бразильського воротаря львів'янок і відкрила рахунок — 1:0.

Матч завершувався, і все йшло до того, що «Єдність-ШВСМ» здобуде мінімальну перемогу, але в справу втрутилася ще один легіонер — Фрейтас. За шість хвилин до завершення матчу гравець «Львів-Янтарочки» зрівнює рахунок. 1:1 — дебютант вищого дивізіону відбирає очки в одного з лідерів чемпіонату!

«Ятрань-Берестівець» (Уманщина) «Житлобуд-1» (Харків) 0:3 (0:2)

Голи: Овдійчук (27, 35), Вороніна (50).

У статусі фавориту матчу підопічні Валентини Котик вже в першому таймі закріпили свою перевагу двома голами у виконанні кращого бомбардиру чемпіонату Ольги Овдійчук. Після перерви оборона уманчанок діяла злагодженіше, та все ж одну атаку вони пропустили. Автором третього м’яча стала Анна Вороніна — 0:3.

«Ладомир» (Володимир-Волинський) «Родина-Ліцей» (Костопіль) 2:0 (0:0)

Голи: Перевізник (62), Каверзіна (81).

Нереалізований пенальті: Каверзіна (84).

Володимир-Волинський «Ладомир» продовжує переслідування лідерів чемпіонату. Перемога в сьомому турі дала змогу підопічним Олега Бортніка увійти до трійки кращих.

Та все ж, звітний матч у Володимир-Волинському проти костопільської «Родини-Ліцей» видався досить непростим. У минулому турі рівнянки здобули сенсаційну перемогу над «Злагодою-Дніпро-1» і перед матчем сьомого туру були на відстані перемоги від волинянок.

Своєрідне західноукраїнське дербі жіночого футболу у першому таймі не принесло результату жодній із команд, а, отже, після перерви все треба було розпочинати спочатку. Перепочинок пішов на користь господарям поля й вони зуміли переламати хід гри. На 62-й хвилині рахунок відкрила Христина Перевізник, а закріпила перевагу волинян Анна Каверзіна. Мала змога Анна й відзначитися вдруге, та реалізувати одинадцятиметровий удар їй не вдалося.

Фінальний свисток арбітра зафіксував трудову перемогу «Ладомиру» — 2:0.

Останній матч 7-го туру «Злагода-Дніпро-1» (Дніпро) — «Восход» (Херсонська обл.) не був зіграний до фінального свистка, рішення щодо цієї гри прийматиме КДК ФФУ.

Турнірна таблиця

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.07.2021 19:21

Затверджено календар матчів першого етапу чемпіонату України серед жіночих команд у вищій лізі

Відділ жіночого футболу УАФ після опрацювання всіх наданих клубами про...

18.02.2020 20:25

Семінар-навчання для керівників жіночих футбольних клубів

Сьогодні, 18 лютого в Будинку футболу відбувся семінар-навча...

01.03.2019 17:01

Комітет жіночого футболу ФФУ на своєму засіданні прийняв кілька важливих рішень

Комітет жіночого футболу ФФУ затвердив місто Львів місцем проведення ф...

Підписатися на новини