«Буковина-Ретро» — чемпіон України серед ветеранів у віковій категорії 45+

У передмісті Києва, Вишневому, на стадіоні «Центральний» відбувся фінальний етап чемпіонату України серед ветеранів 45+. Найсильнішою командою в цій віковій категорії стала «Буковина-Ретро» з Чернівців.

На відміну від минулого сезону, в якому проводилися чемпіонат 45+ та чемпіонат 50+, цього разу рішенням Виконкому Асоціації ветеранів футболу України було змінено формат. На полі в чемпіонаті 45+ у складі однієї команди одночасно могли з'являтися не більше шести гравців у віці від 45-ти до 50-ти років, а інші — віком 51 рік і старші. У 2018 році участь у турнірі взяли 12 колективів із різних регіонів України, які задля визначення квартету найсильніших провели два кваліфікаційні раунди. У підсумку у фінальному раунді у Вишневому зіграли «Рішельє» (Одеса), «Абориген» (Луцьк), «Буковина-Ретро» (Чернівці) та «Пирятин-Полтавщина» (Полтава).

 

23.09.2018

1/2 фіналу

«Рішельє» «Абориген» 3:3 (по пен. 4:3)

Голи: Костянтин Кулик (7), Олександр Сухарєв (13), Сергій Княгницький (17) — Анатолій Федик (24), Руслан Михальчук (39), Ігор Коцюк (51).

«Буковина-Ретро» «Пирятин-Полтавщина» 0:0 (по пен. 4:1)

24.09.2018

Матч за 3-є місце

«Абориген» «Пирятин-Полтавщина» 1:1 (по пен. 3:1)

Голи: Анатолій Федик (25) — Анатолій Матяш (39).

Фінал

«Буковина-Ретро» «Рішельє» 2:2 (по пен. 6:5)

Голи: Сергій Карпин (28, 40) — Михайло Стельмах (17), Сергій Княгницький (44).

 

Чемпіонський склад «Буковини-Ретро»: Петро Бабій, Олег Голобуцький, Ігор Боровик, Микола Дрожжа, Микола Задорожний, Валентин Заяць, Іван Семенчук, Сергій Карпин, Микола Лесик, Віктор Мглинець, Іван Олійник, Володимир Павлов, Мірча Радул, Валерій Сарафінчан, Юрій Шелепницький. Головний тренер — Валерій Сарафінчан. Президент клубу — Дмитро Андріящук.

Так склалося, що переможці в усіх чотирьох іграх визначилися в серії післяматчевих пенальті. Утім, це додало поєдинкам ще більше інтриги, адже дійсно зустрілися гідні суперники, кожен з яких хотів привезти додому нагороди найвищого ґатунку. До речі, у складі команд були імениті футболісти, відомі широкому загалу вболівальників: Юрій Шелепницький, Віктор Мглинець, Іван Олійник, Ілля Близнюк, Леонід Гайдаржі, Михайло Стельмах та інші.

Приємно вражений успіхом представника Буковини був президент Федерації футболу Чернівецької області Василь Орлецький: «Ми кожен рік від області виставляємо на ветеранський чемпіонат свою команду. Переважно вона складається з гравців, які в минулі часи виступали за «Буковину», також долучаємо хлопців з інших команд області. Підтримку «Буковині-Ретро» разом із її президентом Дмитром Андріящуком надає обласна футбольна федерація. Ми будемо й надалі підтримувати ветеранський футбол у регіоні, прославляти край участю та перемогами в престижних турнірах. Рівень всеукраїнського чемпіонату зростає з кожним роком, збільшується інтерес до турніру з боку ветеранів з усіх областей країни. Тим приємнішою є перемога в такому чудовому турнірі».

Призом найкращому гравцю турніру був відзначений Сергій Карпин із «Буковини-Ретро». Кубки переможцям вручали керівники АВФУ — перший віце-президент Володимир Трошкін та виконавчий директор Віталій Кулібабенко.

«Цього року інтерес із боку команд до участі в турнірі підвищений, — відзначив Віталій Кулібабенко, — бо в регіонах бачать, з якою відповідальністю АВФУ, маючи підтримку з боку ФФУ та нашого партнера, ТОВ «Агробізнес», підходить до організації турнірів. До речі, у фінальній частині всі витрати на проживання та харчування команд, проведення змагання взяла на себе АВФУ. Я займаюся ветеранським футболом уже понад 20 років, і, скажу відверто, такого ще ніколи не було. Усі дії АВФУ, за що велике спасибі її президенту Олегу Собуцькому, спрямовані на підвищення масовості та змагального рівня ветеранських турнірів. Що стосується чемпіонату 45+, то у фінальному турнірі були представлені добре відомі всім команди, справжні флагмани українського ветеранського футболу. Усі приблизно одного рівня, що й показав рахунок матчів. Переможцем стала «Буковина-Ретро», гравці якої найкраще виконали 11-метрові удари».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.11.2019 11:02

Кубок України 40+. Трофей дістався команді «Ветеран-Лучеськ» із Луцька

2—3 листопада у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

01.11.2019 11:03

Кубок України 50+. «Сільмаш» із Коломиї виборює головний трофей

26—27 жовтня в Коломиї (Івано-Франківська область) на стадіоні &...

08.10.2019 17:10

Золоті нагороди чемпіонату України серед ветеранів 45+ — у «Буковини-Ретро»

5—6 жовтня у Вишневому на стадіоні «Центральний» від...

01.10.2019 12:02

«Агробізнес» із Волочиська переміг у чемпіонаті України серед ветеранів 35+

28—29 вересня у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

Підписатися на новини