Підсумки першого турніру «Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила»

22 вересня в Київському військовому ліцеї ім. Івана Богуна відбулися фінальні матчі першого турніру «Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила». Проведення змагань, які відтепер стануть щорічними, ініціював начальник ліцею — Герой України Ігор Гордійчук, а сам турнір відбувався за підтримки Федерації футболу України.

Турнір проходив у три етапи: перший — між взводами навчальних рот, другий — між навчальними ротами (окремо у НОК КВЛ та у КВЛ). За підсумками першого етапу були сформовані збірні команди навчальних рот, які взяли участь у другому етапі змагань. До третього етапу, фіналу турніру КВЛ, вийшли переможці другої та третьої вікових груп — збірні команди 3-ї та 6-ї навчальних рот. Основний час матчу закінчився внічию, відтак команди визначали переможця турніру в серії пенальті. За підсумками протистояння з рахунком 5:3 перемогу святкували ліцеїсти 6-ї навчальної роти, які вибороли право участі в матчі за Суперкубок зі збірною командою НОК КВЛ.

Фото Павла Кубанова

У матчі за Суперкубок інтрига також зберігалася до останніх хвилин. Початок був за ліцеїстами НОК КВЛ, які повели — 1:0. Але в другому таймі ліцеїстам 6-ї навчальної роти вдалося зрівняти рахунок, а на останній хвилині забити вирішальний м'яч і здобути перемогу, а з нею — Суперкубок турніру з міні-футболу пам’яті Героя України Андрія Кизила.

За результатами турніру кращими в номінаціях визнано:

— кращий голкіпер — Саюк Назар (НОК КВЛ), нагороду отримав із рук Валентина Щербачова;
— кращий захисник — Марчук Микита (6-а навчальна рота), нагороду отримав від Владислава Ващука;
— кращий нападник — Мільта Євген (5-а навчальна рота) — 12 голів у турнірі, нагороду отримав від першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка;
— кращим гравцем турніру визнано ліцеїста 6-ї навчальної роти Противня Ярослава, якого нагородив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Турнір стане щорічним вшануванням пам’яті випускника ліцею, Героя України Андрія Кизила та буде внесений до календаря футбольних заходів Федерації футболу України.

За матеріалами kvl.mil.gov.ua

 

Герой України Андрій Кизило 

(2 травня 1993 року, м. Умань, Черкаська область, Україна — 29 січня 2017 року, м. Авдіївка, Донецька область, Україна)

Майор (посмертно) Збройних сил України. Позивний «Орел».  

Змалку мріяв стати військовим, як його дід і батько. У 2008 році вступив до Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, випускник 2010 року. Навчався в Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, випускник факультету бойового застосування військ 2014 року.

У травні 2014 року зарахований до складу 72-ї окремої механізованої бригади (в/ч А2167, м. Біла Церква). Із липня 2014 року брав участь у бойових діях в Донецькій області. Став командиром роти у 21 рік. Учасник боїв за село Петрівське Волноваського району (14 лютого 2015 року) та село Новоласпа Бойківського району (10 серпня 2015 року). Понад півтора року особовий склад роти під командуванням старшого лейтенанта Кизила тримав оборону в районі міста Волноваха.

У 2015 році Андрій був визнаний найкращим командиром роти в секторі «М». Згодом призначений заступником командира 1-го механізованого батальйону 72 ОМБр.

Загинув 29 січня 2017 року від осколкового поранення під час бою з угрупованнями російських окупаційних військ у промисловій зоні Авдіївки.

У Героя України залишилися дружина Оксана та син Артем.

Біля центрального входу Київського військового ліцею ім. Івана Богуна встановлено меморіальну дошку Андрію Кизилу. Також іменем героя названо вулицю в його рідній Умані. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини